Producătorul rus de arme Kalașnikov concurează Tesla cu o supermașină electrică retro

Producătorul rus de arme Kalașnikov concurează Tesla cu o supermașină electrică retro
scris 24 aug 2018

Producătorul rus de arme Kalașnikov a prezentat un nou automobil electric, inspirat de un model rar din anii 1970, afirmând că va rivaliza cu automobilele Tesla, fabricate de miliardarul Elon Musk, relatează publicația The Guardian.

Marca rusească, cunoscută cel mai bine pentru arma automată AK-47, a prezentat joi un prototip retro albastru, CV-1, la o expoziție de armament din Moscova, scrie News.ro.

Designul a fost inspirat dintr-un model hatchback sovietic dezvoltat în anii 1970, numit ”Kombi”, potrivit unui comunicat publicat de Kalașnikov pe site-ul propriu.

Guvernul propune noi proiecte în parteneriat public-privat: Metrou Bragadiru-Colentina-Voluntari, sistem de ”resort”-uri de lux New Costinești, cale ferată de mare viteză București-Craiova-Timișoara-Cluj CITEȘTE ȘI Guvernul propune noi proiecte în parteneriat public-privat: Metrou Bragadiru-Colentina-Voluntari, sistem de ”resort”-uri de lux New Costinești, cale ferată de mare viteză București-Craiova-Timișoara-Cluj

Compania sa holding, Kalașnikov Concern, a anunțat că a dezvoltat elemente de ultimă generație pentru supermașina electrică, între care un invertor revoluționar.

Vehiculul are o autonomie de 217 de mile (350 kilometri) cu o singură încărcare.

”Această tehnologie ne va permite să ne aflăm în rândul producătorilor globali de automobile  electrice, cum este Tesla, și să fim concurentul lor. Am fost inspirați de experiența liderilor de pe piața mondială în dezvoltarea conceptului nostru ”, a anunțat biroul de presă al Kalașnikov, citat de RIA Novosti.

Kalașnikov încearcă de mult să își extindă brandul, iar recent a lansat o gamă de îmbrăcăminte și alte produse civile, de la umbrele la huse pentru telefoanele mobile.

Implicarea în domeniul vehiculelor electrice a fost primită cu reacții mixte de către ruși, iar comentariile publicate pe pagina oficială de Facebook a companiei au variat de la ”Cyberpunk” la ”Izh-Zombie”.

”Tancurile voastre sunt extraordinare, dar ar fi fost mai bine să stați departe de mațini”, a scris un utilizator.

La începutul acestei săptămâni, utilizatorii au ridiculizat noul robot biped al Kalașnikov. Robotul de culoare aurie, numit ”Igorek” pe parcursul etapelor de producție, a deveni imediat subiectul comentariilor pe rețelele de socializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
kalasnikov