Kevin Rice, șeful de design Mazda Europe, a demisionat pentru o carieră în afara companiei

Kevin Rice, șeful de design Mazda Europe, a demisionat pentru o carieră în afara companiei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 aug 2018

Șeful de design al Mazda Europa, Kevin Rice, a părăsit compania, după cum au anunțat cei de la Mazda, “pentru a urma o carieră în afara Mazda”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Kevin Rice, unul dintre designerii care și-au pus amprenta asupra evoluției designului actual al modelelor Mazda, a plecat de la constructorul japonez, fără a anunța deocamdată în ce direcție. Este pentru a doua oară când talentatul designer de automobile se desparte de Mazda. În postul actual, de Design Director Europe, Rice se afla de aproape cinci ani, însă, anterior, el a mai lucrat din 1995 până în 2000, participând la cele mai importante proiecte ale mărcii, între care celebrul RX-8.

Venit la Mazda de la Italdesgn, compania lui Giorgetto Giugiaro, Kevin Rice a plecat la acel moment la BMW, unde a contribuit la dezvoltarea unor modele de bază ale mărcii, respectiv prima Serie 1, actualele Serie 3 și Serie 4. După 13 ani la BMW, acesta a revenit la Mazda, în 2013, unde a primit misiunea, de la șeful designului global al mărcii, Ikuo Maeda, de a implementa “designul Kodo” pe noile modele ale mărcii.

Piața locală de automobile - la un volum record pentru ultimii 10 ani. Dealerii și importatorii au inițiat ample campanii de vânzări cu prețuri speciale pentru lichidarea stocurilor CITEȘTE ȘI Piața locală de automobile - la un volum record pentru ultimii 10 ani. Dealerii și importatorii au inițiat ample campanii de vânzări cu prețuri speciale pentru lichidarea stocurilor

Anuțul public al celor de la Mazda include și un mesaj al șefului Mazda Motor Europe, Jeff Guyton: “Ca parte a grupului de design global Mazda, Kevin a condus o echipă în Europa care a adus contribuții semnificative la succesul afacerii noastre în Europa și global. Ne vor lipsi energia și pasiunea acestuia și îi dorim succes în următoarea etapă din cariera sa”.

Japonezii nu au încă un succesor pentru poziția de șef al designului în Europa, ceea ce înseamnă că depărțirea de Kevin Rice a fost una intempestivă.

Mazda a anunțat că va prezenta public numele noului șef atunci când va fi cazul.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda
kevin rice
design
mazda motor europe