Producție blocată la Porsche

Producție blocată la Porsche
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 aug 2022

Uzina de automobile sport Porsche din Leipzig a intrat într-un blocaj de producție, ca urmare a imposibilității aprovizionării cu unele componente. În acest moment, unele mașini sunt asamblate cu piese lipsă ce sunt montate ulterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Automobilele Porsche Macan și Panamera sunt în imposibilitatea de a fi livrate la termen clienților, din cauză că unele piese nu au fost disponibile pentru a fi montate.

Comerțul pe Dunăre, blocat CITEȘTE ȘI Comerțul pe Dunăre, blocat

Reprezentanții Porsche au declarat pentru jurnaliștii germane de la Automobilwoche că au început să echipeze mașinile postfabricație. Câteva sute de vehicule sunt de asemenea oprite pe liniile de fabricație, pentru că nu pot fi asamblate în totalitate. Piesele care lipsesc sunt farurile.

“În acest moment situația este foarte tensionată, pentru că trebuie să fim vigilenți permanent”, a declarat Albrech Reimold, șeful producției Porsche. O problemă rămâne și livrarea semiconductorilor, care nu s-a relaxat. Cei de la Porsche spun că este nevoie să standardizeze mai multe component pentru a reduce complexitatea lanțului de furnizori.

Toyota anunță o posibilă creștere a producției față de planurile anterioare CITEȘTE ȘI Toyota anunță o posibilă creștere a producției față de planurile anterioare

În același timp, reprezentanții constructorului german spun că nu este deocamdată previzibilă evoluția situației în cazul în care va fi oprit complet gazul rusesc.

Porsche a înregistrat pentru prima dată în ultimii doi ani, afectați de pandemie și de criza de semiconductori, o scădere a vânzărilor, cu 5%, pe primele șase luni ale anului, însă performanțele financiare au fost din nou mai bune, ceea ce înseamnă că producătorul s-a adaptat la situație și a reușit să vândă în special versiunile mai profitabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
productie porsche
criza semiconductori