Profitul înainte de dobânzi și taxe al Airbus a scăzut cu 52% în primul trimestru, la 240 milioane de euro

Profitul înainte de dobânzi și taxe al Airbus a scăzut cu 52% în primul trimestru, la 240 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2017

Profitul înainte de dobânzi și taxe al producătorului european de avioane Airbus a scăzut cu 52% în primul trimestru, la 240 de milioane de euro, din cauza livrării unor avioane mai puțin profitabile și a costurilor mai mari ale noilor modele, chiar dacă rezultatul net a beneficiat de vânzarea unor active din sectorul apărării, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Al doilea mare producător de avioane din lume după Boeing a livrat în primele trei luni ale anului 136 de avioane, cu 11 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, dar acestea au inclus modele mai noi, care au tendința să fie mai puțin profitabile decât cele care sunt în producție de mai mult timp, scrie News.ro.

Vânzările au urcat cu 7%, la 12,99 miliarde de euro, pe fondul creșterii numărului de aeronave livrate.

Profitul net a crescut cu 52%, susținut de un câștig de 560 de milioane de euro provenit din vânzarea diviziei de electronice destinate sectorului apărării.

Valoarea comenzilor noi a scăzut cu peste 50%, compania anunțând contracte pentru doar șase avioane, după excluderea anulărilor. De regulă comenzile de avioane sunt mai puține la începutul anului.

Instagram a ajuns la 700 de milioane de utilizatori și crește din ce în ce mai repede CITEȘTE ȘI Instagram a ajuns la 700 de milioane de utilizatori și crește din ce în ce mai repede

Directorul general al Airbus, Tom Enders, a declarat că grupul este pe cale să își respecte țintele financiare stabilite pentru acest an.

Airbus a înregistrat în primul trimestru un flux de numerar negativ de 1,6 miliarde de euro, înainte de fuziuni și achiziții, comparativ cu ieșiri de 3 miliarde de euro în aceeași perioadă a anului trecut.

Fluxul negativ a fost influențat de decizia guvernelor europene de a-și suspenda sprijinul pentru contractele Airbus, din cauza unor investigații legate de corupție și alte nereguli în tranzacții, inclusiv în Marea Britanie.

Airbus s-a angajat să livreze în acest an peste 700 de avioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
profit