Proiectul Artemis, de la Audi, își pierde independența, dar își menține ținta de lansare a unui prim model în 2025

Proiectul Artemis, de la Audi, își pierde independența, dar își menține ținta de lansare a unui prim model în 2025
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 iun 2021

Audi AG, constructor de automobile premium, deținut integral de VW AG, a decis ca noua companie subsidiară, Artemis Gmbh, să se ocupe de „procese, metode și unelte” în subordinea departamentului de Dezvoltare Tehnologică. Artemis este proiectul alocat de VW celor de la Audi, destinat creării unui proces mai rapid de dezvoltarea a unui automobil, care să se concretizeze prin lansarea unui prim model.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi va lansa în 2025 un nou automobil, creat de noua structură din subordine, compania numită Artemis Gmbh. Constructorul german spune că a finalizat proiectul pe care l-a demarat împreună cu CARIAD, care are ca scop lansarea unui automobil de nouă generație, cu un software propriu.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Primul model dezvoltat de Artemis poartă numele de cod Landjet și va avea versiuni diferite create de Porsche și Bentley. Un concept car al acestui proiect ar putea fi prezentat la salonul IAA, ce va avea loc la Munchen în acest an. Anterior, reprezentanții VW Group au spus că cele trei modele vor fi produse în Hanovra, în aceeași uzină.

Scopul principal al Artemis, proiectul inițiat de Volkswagen Group, era să dea startul unei transformări care să permită crearea unui nou proces de dezvoltare a autovehiculelor electrice, mai rapid, mai modern. Astăzi, crearea unui nou model durează până la 5 ani, de la idee, la producția de serie. Apariția de noi instrumente, digitalizate, dar și transformările ultra-rapide ale tehnologiilor, inclusiv prin introducerea propulsiei electrice, au pus presiune pe constructorii de automobile să caute soluții pentru a scurta întreg procesul de dezvoltare. Odată cu transformarea acestor procese, Audi și Artemis vor scoate la lumină un nou automobil, care va îngloba toate aceste transformări.

FOTO După Dacia Sandero, Citroen C4 este noua victimă a testelor tot mai severe EuroNCAP CITEȘTE ȘI FOTO După Dacia Sandero, Citroen C4 este noua victimă a testelor tot mai severe EuroNCAP

Proiectul Artemis a fost condus încă de la început de Alexander Hitzinger, care i s-a subordonat lui Markus Duesmann, CEO al Audi. Hitzinger a venit de la Apple și a lucrat o vreme la VW Comerciale, unde s-a ocupat de vehicule autonome. Acum, Audi anunță că Hitzinger „va prelua noi sarcini”, în timp ce Artemis va fi condus de Oliver Hoffmann, membru în board-ul companiei și șef pentru Dezvoltare Tehnologică. El a lucrat pentru Lamborghini, pentru Audi Sport și la uzina Audi din Gyor. Momentul marchează anularea statutului de independență al Artemis și subordonarea oficială celor de la Audi.

Anterior, au existat comentarii privind unele dificultăți apărute în dezvoltarea primului model, din cauza independenței Artemis și a blocajelor apărute ca urmare a lipsei de subordonare.

Cealaltă companie care a participat la dezvoltarea proiectului Artemis este CARIAD, fostul Car.Software.Org, divizia înființată de VW pentru a crea software-ul necesar mașinilor de nouă generație. După ce i-a schimbat conducerea în urmă cu un an, VW i-a schimbat și numele.

 „Acum, echipa de proiect va porni într-un nou drum. Ca centru de competență pentru procese de dezvoltare rapide, moderne, Artemis Gmbh se va apropia și mai mult de Audi Tehnical Development”, transmite compania.

„Metode moderne de lucru, instrumente bazate pe software și procese targetate sunt cheia pentru transformarea ideilor în inovații rapid și eficient. Astăzi este mai important ca niciodată” a declarat noul șef al Artemis, Oliver Hoffman.

Numele Artemis vine de la numele zeiței nașterii și fertilității, din mitologia greacă.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
artemis gmbh
concept car audi
audi masina electrica