Proprietari din România ai SUV-ului de lux Mercedes G Class vor fi chemați la service, pentru erori ale ESP care pot produce accelerarea involuntară

Proprietari din România ai SUV-ului de lux Mercedes G Class vor fi chemați la service, pentru erori ale ESP care pot produce accelerarea involuntară
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 nov 2017

Mercedes-Benz a notificat autoritățile despre rechemarea în service a unuia dintre cele mai luxoase modele ale sale, SUV-ul G-Class, al cărui preț începe de la aproximativ 80.000 de euro, pentru posibile defecțiuni ale ESP care pun viața în pericol celor din mașină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit notificării transmise de Mercedes Benz România, un număr de 95 de autoturisme G Class, ultima generație a acestui SUV de lux, vor fi rechemate în service-urile din România pentru un update la software-ul computerului ESP, din cauza unor erori care pot produce accelerarea nedorită a mașinii și dificultăți în oprirea vehiculului, implicit accidentarea celor din mașină.

Descrirea defecțiunii arată că „software-ul programului electronic de stabilitate (ESP) nu corespunde specificațiilor standard”.  Mai exact, în termeni tehnici, cei de la Mercedes spun că „în regim de rulare DSITRONIC PLUS, în cazul unei întreruperi a comunicației între DISTRONIC PLUS și calculatorul ESP, valoarea cuplului de antrenare a motorului ar putea fi menținută constantă. În funcție de situația din trafic, acest lucru ar putea duce temporar la o mărire a vitezei. Drept urmare, după caz, autovehiculul ar putea fi adus în regim staționar doar prin apăsarea unei forțe de frânare considerabil mai mare sau plin cuplarea treptei de viteză N. În consecință, distanța de frânare și respectiv distanța de oprire s-ar mări, ceea ce poate duce la un risc de producere a unui accident.” În termeni ne-tehnici, defecțiune se poate manifesta prin accelerarea subită a mașinii și imposibilitatea de a frâna în condiții normale.

Șoferul trebuie să contracareze cuplul acționat de motor prin apăsarea cu forță a pedalei de frână sau să aibă inspirația de a pune mantea cutiei automate în poziția N (neutral) și apoi să apese frâna.

Dacia a deschis comenzile. Configurator Duster: cel mai bine model echipat ajunge la 20.300 euro, comparabil ca dotări cu un Suzuki SX4 de 20.150 euro CITEȘTE ȘI Dacia a deschis comenzile. Configurator Duster: cel mai bine model echipat ajunge la 20.300 euro, comparabil ca dotări cu un Suzuki SX4 de 20.150 euro

Proprietarii celor 95 de vehicule vor primi scrisori de înștiințare și vor fi invitați în service. Singura operațiune de remediere constă în actualizarea softului ESP. Acțiunea se derulează pe perioadă nedeterminată.

O defecțiune asemănătoare a generat un amplu scandal în cazul mărcii Toyota, în urmă cu mai mulți ani, însă eroarea era una mecanică, produsă de un defect al pedalei de accelerație, care rămânea blocată în poziția de accelerare.

Mercedes Benz a mai rechemat și 7 autoturisme E Class, pentru posibile defecțiuni ale sistemului de întindere a centurii de siguranță spate.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
g class