PSA Group recrutează 1.300 de persoane pentru rețeaua de dealeri proprii din Europa

PSA Group recrutează 1.300 de persoane pentru rețeaua de dealeri proprii din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 feb 2020

PSA Group, companie franceză care deține mărcile Peugeot, Citroen, DS, Opel și Vauxhall, a anunțat că recrutează 1.300 de persoane, dintre care 700 în Franța. Anunțul vine într-o perioadă în care industria auto caută să-și reducă numărul de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PSA Group vrea să angajeze 1.300 de persoane pentru rețeaua sa de retail din Europa, „pentru a face față obiectivelor ambițioase care au fost fixate în cadrul planului pe termen mediu”. Mai mult de jumătate din posturi, 700, sunt destinate rețelei din Franța. Compania a transmis că dorește să angajeze tineri, pentru a păstra ridicat procentul acestora în totalul angajaților. Angajările se vor face pe baza unor contracte de doi ani, după cum este precizat în comunicatul PSA.

PSA Retail este a doua cea mai mare rețea de dealeri de automobile din Europa. Are 374 de puncte de vânzare, în 10 țări din Europa, peste 10.000 de angajați și colaboratori și are ca obiect vânzarea de vehicule noi, vehicule rulate, piese de schimb și service. În 2018 a avut o cifră de afaceri de 8,4 miliarde euro, cu un volum de 522.000 de vehicule vândute.

Piața auto din Europa, prima scădere în 5 luni, după înăsprirea limitelor de emisii. Dacia, declin de peste 30% CITEȘTE ȘI Piața auto din Europa, prima scădere în 5 luni, după înăsprirea limitelor de emisii. Dacia, declin de peste 30%

Cea mai mare rețea de retail auto din Europa este Porsche Holding, care are activități și în România, prin Porsche România, și operează în 22 de țări, inclusiv în afara României. În 2018 a avut o cifră de afaceri de 20,4 miliarde euro și a vândut 743.000 de vehicule.

PSA Group a semnat la sfârșitul anului trecut un memorandum cu Fiat Chrysler, care are ca scop fuziunea celor două companii, după parcurgerea tuturor pașilor necesari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
psa angajari
recrutare psa group
dealeri auto peugeot