Record de vânzări doborât de SEAT după 18 ani: cel mai bun trimestru, cea mai bună lună

Record de vânzări doborât de SEAT după 18 ani: cel mai bun trimestru, cea mai bună lună
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 apr 2018

SEAT continuă seria de rezultate pozitive, cu un prim trimestru care depășește toate recordurile companiei, respectiv un volum de aproape 140.000 de autovehicule.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O creștere de 18,7%, la 139.200 de vehicule, reprezintă un nou record de vânzări pentru SEAT, anteriorul rezultat datând din anul 2000, când erau livrate 136.200 de vehicule. Un alt record a fost cel din luna martie 2018, care a devenit cea mai bună lună din istoria mărcii, cu 60.400 de vehicule vândute, fiind pentru prima dată când brandul spaniol vinde peste 60.000 de mașini într-o lună.

Vicepreședintele Wayne Griffits, responsabil cu vânzări și marketing pentru SEAT: „Suntem foarte fericiți să depășim un record care a rezistat aproape 20 de ani. SEAT este acum în cea mai puternică poziție din istoria sa și nu intenționează să se oprească aici. Gama noastră curentă are potențial să crească în continuare și sunt aici câteva oportunități în piețele pe care operăm. În același timp, suntem gata să extindem gama și să adăugăm noi modele, precum Tarraco și CUPRA Ateca, care vor fi lansate la sfârșitul acestui an. Avem un start foarte rapid în acest an; în același timp ne confruntăm cu provocări mari, cum este, de exemplu, implementarea WLTP (n.r. noile standarde de testare a emisiilor)”.

FOTO Noul Mercedes A Class a fost introdus în oferta pentru clienții români. De la ce preț poate fi cumpărat CITEȘTE ȘI FOTO Noul Mercedes A Class a fost introdus în oferta pentru clienții români. De la ce preț poate fi cumpărat

Cele mai mari trei piețe ale SEAT, Spania, Germania și Marea Britanie, au avut creșteri importante, care au contribuit la rezultatul record. Pe piața din Spania, SEAT a crescut cu 15,5%, la 28.500 unități, în Germania creșterea a fost de 22,8%, la 25.300 unități, iar în Marea Britanie, în ciuda scăderilor pieței, SEAT a crescut cu 9,6%, la 18.400 de vehicule.

Pe piața din Algeria, unde SEAT a intrat abia în 2017, cu Ibiza, fabricată local, vânzările au ajuns la 7.200 de unități, cu cea mai mare creștere din toate piețele.

Potrivit reprezentanților SEAT, marca va lansa un model nou la fiecare șase luni, în următorii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
piata auto