Bonus de 1 milion de euro pentru Carlos Tavares, pentru planul de redresare a Opel, cu salariu anual propus de 6,7 milioane de euro

Bonus de 1 milion de euro pentru Carlos Tavares, pentru planul de redresare a Opel, cu salariu anual propus de 6,7 milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 apr 2018

Carlos Tavares, șeful PSA Group, ar putea primi un bonus de 1 milion de euro, pentru planul PACE de redresare a mărcii Opel. Șeful financiar va primi și el jumătate din sumă, dacă acționarii aprobă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul de redresare a Opel, denumit PACE și prezentat în 100 de zile de la intrarea în vigoare a contractului de achiziție a Opel/Vauxhall, i-ar putea aduce lui Carlos Tavares 1 milion de euro, bonus de performanță, iar CFO-ului Jean-Baptiste de Chatillon 500.000 de euro. Decizia aparține acționarilor, iar propunerea a fost făcută de Consiliul de Supervizare al Peugeot SA, compania care deține acum 100% din acțiunile Opel. Argumentul adus în cererea de acordare a bonusului, potrivit Automotive News, este „contribuția decisivă la realizarea unui eveniment de o importanță excepțională pentru PSA Group, în această perioadă, și anume dezvoltarea planului PACE de redresare a Opel - Vauxhall în numai 100 de zile”.

Adunarea Generală a Acționarilor PSA va avea loc pe 24 aprilie.

În urmă cu un an, PSA a cumpărat Opel și Vauxhall, de la General Motors, pentru suma de 1.3 miliarde euro, iar la momentul închiderii tranzacției, 31 iulie 2017, Carlos Tavares și-a asumat realizarea unui plan de reorganizare și redresare a companiei în numai 100 de zile. Exact după 100 de zile, în noiembrie, Tavares și șeful financiar al grupului au prezentat acest plan, care a și generat rezultate, la finalul anului, pierderile Opel fiind mult diminuate, în comparație cu perioada în care marca a aparținut GM.

Următoarele ținte sunt o marjă de profit operațional de 2% și un cash flow pozitiv, în următorii 2 ani, pe lângă alte performanțe legate de vânzări, costuri și sinergii de business cu grupul PSA.

Dacă aceste ținte vor fi atinse, cei doi șefi ai PSA vor primi alte bonusuri de performanță.

În total, plățile pentru Carlos Tavares, salarii și bonusuri propuse pre aprobare la 24 aprilie, se ridică la 6,7 milioane de euro, cu 2 milioane mai mult decât în 2016. Salariul de bază este același, 1,3 milioane de euro anual. Pe lângă bonusurile în bani, Tavares va primi și 2 milioane de euro sub formă de acțiuni PSA.

Jeab Baptiste de Chatillon va primi 2,3 milioane de euro, aceeași sumă pe care o va primi și Maxime Picat, președinte pe regiunea Europa, în timp ce șeful pe Orientul Mijlociu și Africa, Jean-Cristpphe Quemard va primi 2,4 milioane de euro.

Renault Zoe, Nissan Leaf și VW eGolf, cele mai vândute mașini electrice în Europa. Modelele Tesla încep să iasă din atenția europenilor CITEȘTE ȘI Renault Zoe, Nissan Leaf și VW eGolf, cele mai vândute mașini electrice în Europa. Modelele Tesla încep să iasă din atenția europenilor

Chiar dacă Tavares va primi o sumă foarte mare, salariile primite de alți șefi ai companiilor auto din Europa sunt mai mari: Carlos Ghosn, Renault Group  - 7  milioane  euro, Matthias Mueller, Volkswagen Group  - 10  milioane  euro, Harald Kruger, BMW Group  - 7.6  milioane  euro, Dieter Zetsche, Daimler 13  milioane  euro.

În SUA, salariile sunt și mai spectaculoase: Jim Hackett, Ford Motor  - 14  milioane euros, Mary Barra , General Motors  - 19  milioane euro, Sergio Marchionne, Fiat Chrysler Automobiles - 9.8  milioane euro. în Asia, președintele Toyota Motor, Akio Toyoda , a primit 2.45  milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos tavares
psa
peugeot
opel
salarii industria auto