Reducerile de costuri anunțate de Daimler se vor resimți cel mai puternic în Germania

Reducerile de costuri anunțate de Daimler se vor resimți cel mai puternic în Germania
scris 4 dec 2019

Forța de muncă a Daimler din Germania va fi cea mai afectată de reducerile de costuri anunțate de grupul auto, a avertizat Michael Brecht, liderul sindicatului angajaților, într-un interviu acordat publicației Stuttgarter Zeitung, transmite Reuters.

Vineri, producătorul automobilelor marca Mercedes-Benz a anunțat că va demara un plan de reducere a costurilor, care se va traduce prin eliminarea a cel puțin 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial până în 2022. Obiectivul Daimler este diminuarea cheltuielilor de personal cu 1,4 miliarde de euro în următorii trei ani, scrie Agerpres.

Bloomberg: Plata rachetelor Patriot, parte din motivul scăderii rezervei valutare. Intervențiile BNR pentru susținerea leului au costat sub un miliard de euro CITEȘTE ȘI Bloomberg: Plata rachetelor Patriot, parte din motivul scăderii rezervei valutare. Intervențiile BNR pentru susținerea leului au costat sub un miliard de euro

Restructurările includ eliminarea a 10% din pozițiile de management la nivel mondial, ceea ce corespunde unui număr de 1.100 de posturi. În total, Daimler are în prezent un număr de 304.000 de angajați la nivel mondial.

"Două treimi din sumă va fi economisită în Germania", a declarat Michael Brecht.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
daimler