Registrul Auto Român lansează certificatul "RAR Auto Pass". La ce va folosi

Registrul Auto Român lansează certificatul "RAR Auto Pass". La ce va folosi
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2024

Registrul Auto Român va emite, de la 1 decembrie, certificatul ”RAR Auto Pass”, care va conține date despre istoricul mașinii (kilometraj, accidente) și care va fi eliberat la vânzarea autovehiculului, pentru a fi oferit cumpărătorului. Certificatul se va elibera pentru autovehiculele înmatriculate în România și va costa circa 50 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Documentul va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a putea fi prezentat cumpărătorului și se adresează mașinilor deja înmatriculate în România.

Marca Peugeot, creștere a vânzărilor în 2023, dar la jumătate față de recordul din 2017 CITEȘTE ȘI Marca Peugeot, creștere a vânzărilor în 2023, dar la jumătate față de recordul din 2017

”RAR Auto Pass” va conține informații esențiale despre istoricul kilometrajului, dar și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului.

Certificatul RAR Auto Pass va costa aproximativ 50 de lei.   

Potrivit sursei citate, la sfârșitul lunii mai, aplicația ”RAR Auto Pass” va fi gata din punctul de vedere al platformei digitale și va fi distribuită către toate entitățile care vor completa în aceasta datele necesare eliberării certificatului ”RAR Auto Pass” (service-uri, stații ITP, ateliere pentru inspecții tahografe și/sau limitatoare de viteză, producatorii de vehicule rutiere).

”Pentru a fi colectate suficiente date astfel încât imaginea de ansamblu asupra unui vehicul să fie cât mai relevantă, este nevoie de minimum 6 luni. Prin urmare începând cu 1 decembrie 2024, RAR va elibera, conform legii, persoanelor care vând un autovehicul, certificatul RAR Auto Pass, astfel încât acesta să poată fi oferit cumpărătorului în momentul tranzacției. În certificat se vor regăsi date complexe despre istoricul mașinii respective, începând cu valoarea odometrului (kilometrajul) până la numărul de identificare al autovehiculului, data și natura evenimentelor rutiere în care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de frânare și direcție, precum si tipul intervenției pe vehicul (întreținere, reparație, actualizare de soft etc.,). În situația puțin probabilă în care, în momentul interogării aplicației, nu este găsită nicio informație despre un anumit vehicul, RAR va elibera gratuit un certificate de negare”, arată reprezentanții RAR.

Finanțele preiau reprezentarea României în dosarul Pfizer și majorează cu 50% salariile unor angajați de la direcția juridică. Foști și actuali oficiali vor fi obligați să colaboreze pentru apărarea României. UPDATE Majorări de salarii și la SGG CITEȘTE ȘI Finanțele preiau reprezentarea României în dosarul Pfizer și majorează cu 50% salariile unor angajați de la direcția juridică. Foști și actuali oficiali vor fi obligați să colaboreze pentru apărarea României. UPDATE Majorări de salarii și la SGG

Pentru a obține documentul, nu este nevoie ca vehiculul să fie prezentat la RAR.

”RAR Auto Pass este esențial pentru toate persoanele care vor să se asigure, înainte de a cumpăra un autovehicul, că starea tehnică a acestuia este una care justifică investiția și mai ales că mașina nu are probleme de natură să pună în pericol viața cuiva sau siguranța în trafic. Iată de ce ne preocupă constant ca prin activitatile pe care le desfășoară, Registrul Auto Român să întărească ideea conștientizării importanței unui vehicul cu grad sporit de siguranță”, a declarat Mihai Alecu, director general al Registrului Auto Român.

viewscnt
Afla mai multe despre
registrul auto român
rar auto pass