Renault a semnat un nou contract pentru a-și securiza necesarul de baterii pentru mașinile electrice

Renault a semnat un nou contract pentru a-și securiza necesarul de baterii pentru mașinile electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 apr 2023

Renault Group a semnat un parteneriat cu compania Verkor, pentru livrarea de baterii de înaltă performanță necesare vehiculelor electrice. Bateriile vor fi produse într-o gigafabrică din Franța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Verkor, un start-up francez fondat în 2020, specializat în producția de baterii, va livra baterii de înaltă performanță Renault Group, începând din 2025, din uzina ce urmează a fi construită în Dunkerque. Constructorul francez va primi baterii de 12 GWh anual, pe care le va folosi pentru mașinile din segmentele superioare, inclusiv pentru marca Alpine, care va lansa propriul model electric în 2025.

VIDEO Podul de la Brăila, \ CITEȘTE ȘI VIDEO Podul de la Brăila, "Golden Gate-ul" României, traversat în doar 2 minute cu mașina

Renault Group a investit anterior în Verkor, devenind în 2021 acționar al companiei, parucrgând între timp etapele necesare pentru validarea tehnică a viitoarelor baterii și a procesului de industrializare.

„Încrederea pe care Renault Group ne-a acordat-o de la început s-a materializat acum în acest parteneriat pe termen lung. Este o dovadă suplimentară a atractivității și credibilității proiectului nostru, în momentul în care strângem fondurile necesare pentru construcția viitoarei noastre Gigafactory de la Dunkerque. Producția de baterii în Europa și controlul asupra întregului lanț de valoare în acest domeniu sunt fundamentale pentru tranziția energetică”, a declarat Benoit Lemaignan, cofondator și președinte al board-ului Verkor.

Reprezentanții Renault confirmă faptul că acest contract securizeză practic necesarul de baterii pe care grupul francez îl are în cadrul planului de electrificare. „Acest parteneriat ne asigură aprovizionarea pe termen lung cu baterii electrice, în condițiile unei bune trasabilități a elementelor componente ale acestora. Parteneriatul se înscrie în ambiția Renault Group și a viitoarei sale entități Ampere, dedicată vehiculelor electrice și domeniului Software, de a controla întregul lanț de valoare electric. Renault Group continuă să dezvolte în Franța, în inima Europei, un amplu ecosistem electric alcătuit din centre de tehnologie și din uzine producătoare de vehicule, de motoare și de baterii”, François Provost, Director pentru Achiziții, Parteneriate și Afaceri Publice al Renault Group.

Dacia are peste 30% din piața de mașini cu GPL din Germania. Jogger se bate cu nume grele ale industriei germane CITEȘTE ȘI Dacia are peste 30% din piața de mașini cu GPL din Germania. Jogger se bate cu nume grele ale industriei germane

Renault a lansat anul trecut primul automobil electric din noua generație, Megane E-Tech, acesta deschizând lista anunțată de companie pentru următorii ani. În 2023 va fi lansat Scenic, un crossover compact, iar în 2024 va fi lansat Renault 5, continuatorul modelului ZOE. Ulterior, un nou SUV, Renault 4, va fi lansat și el pentru a completa gama de vehicule electrificate a companiei. Divizia de vehicule electrice a Renault va fi desprinsă de compania Renault SA și va fi transformată într-o companie nouă, ce urmează a fi listată pe bursă.

Verkor urmează să inaugureze în acest an prima linie de producție pilot, un prim pas în construirea gigafabricii din Dunkerque. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
fabrica baterii renault
alpine electric
verkor