Renault accelerează trecerea spre vehiculele electrice

Renault accelerează trecerea spre vehiculele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2022

Producătorul auto francez Renault va controla 80% din lanțul său valoric de vehicule electrice mult înainte de obiectivul său - anul 2030 - deoarece dezvoltă parteneriate în domeniul bateriilor, a motoarelor electrice și a electronicii de putere, a afirmat directorul general Luca de Meo, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costurile cu cercetarea și dezvoltarea sunt pre ridicate pentru a acționa individual, a explicat șeful Renault, făcând o paralelă cu modelul de afaceri al Apple, pe care la- descris ca depinzând de o varietate de parteneriate când compania s-a lansat pe piața smartphone-urilor, scrie Agerpres.

Tesla recheamă pentru reparații peste 1 milion de mașini, dar nu în service, ci de la distanță CITEȘTE ȘI Tesla recheamă pentru reparații peste 1 milion de mașini, dar nu în service, ci de la distanță

"Rețetele noastre vechi nu mai sunt suficiente. Investițiile masive necesare pentru electrificare nu sunt sustenabile. Vrem să co-investim, să co-dezvoltăm, să co-creăm", a afirmat Luca de Meo la Stuttgart, Germania.

La începutul lunii mai, Renault a anunțat că ia în considerare opțiunea creării a două entități separate, una dedicată dezvoltării, producției și vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franța, și cealaltă dedicată dezvoltării și producției de motoare și cutii de viteze termice și hibride de nouă generație E-TECH, care va include operațiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia și America Latină. Planurile ar urma să fie prezentate în această toamnă.

În urmă cu trei ani, Renault controla doar 10% din lanțul valoric de vehicule electrice, iar acum cifra se ridică la 30% și va atinge hit 80% mult înainte de finalul deceniului. Renault forjează parteneriate "în tot lanțul valoric de vehicule electrice", a declarat șeful producătorului auto francez.

Partenerii de alianță Nissan și Mitsubishi nu au precizat încă dacă se vor implica în viitoarea divizie de vehicule electrice a Renault.

Săptămâna aceasta, directorul general al Nissan, Makoto Uchida, a afirmat pentru publicația Nikkei că discuțiile în privința participării companiei nipone continuă, implicarea putând fi printr-o investiție sau printr-o altă formă.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
vehicule electrice