Renault Group, schimbare bruscă: vrea să se retragă de pe unele piețe și să elimine din modele. "Piața se schimbă, trebuie să ne adaptăm!”

Renault Group, schimbare bruscă: vrea să se retragă de pe unele piețe și să elimine din modele. "Piața se schimbă, trebuie să ne adaptăm!”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 nov 2019

O restructurare a Renault Group ar putea aduce retragerea Renault de pe piețele pe care nu performează, în timp ce unele modele cu rezultate slabe să fie scoase din producție.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Renault ar putea să renunțe la anumite piețe și chiar să elimine anumite modele, ca parte a unui program de restructurare, după cum a declarat actualul CEO interimar, Clotilde Delbos, în cadrul unei conferințe de presă. „Vom evita asta dacă putem, dar trebuie să ne punem întrebarea: putem noi să menținem aceeași strategie? Nu cred asta. Piața se schimbă, trebuie să ne adaptăm”, a declarat fosta șefă a finanțelor Renault, Clotilde Delbos, care acum conduce ca interimar Renault Group.

În următoarele luni în Renault urmează să fie făcută o revizuire a activității, astfel încât și compania să-și poată reașeza operațiunile, așa cum a făcut-o Nissan, după arestarea fostului președinte Carlos Ghosn, potrivit Automotive News. Șefa Renault a mai precizat jurnaliștilor că este sigură că e posibil ca relațiile cu Nissan să fie mai eficiente decât sunt în prezent.

INFOGRAFIC Piața auto din România, cea mai mare creștere din Europa. Înmatriculările din UE au intrat pe un trend crescător CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața auto din România, cea mai mare creștere din Europa. Înmatriculările din UE au intrat pe un trend crescător

Clotilde Delbos lucrează în cadrul Renault Group din 2012, ca controlor financiar. Din 2014 a devenit director global Control al Alianței Renault Nissan și senior vicepreședinte al Renault Group, controlor. Din 2016, este Executive Vicepreședinte, CFO al Renault Group. Totodată a devenit președinte al băncii grupului, RCI Banque.

În luna octombrie a fost numită CEO interimar, cu efect imediat, în urma demiterii lui Thierry Bollore de către Consiliul de Administrație al Renault Group. Există informații potrivit cărora Clotilde Delbos și-ar fi depus și ea CV-ul pentru postul de CEO, însă a refuzat să comenteze această informație în fața jurnaliștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
clotilde delbos
strategie renault
modele renault dacia