Renault lansează kit-ul electric pentru mașinile vechi, la jumătate din prețul unui Spring

Renault lansează kit-ul electric pentru mașinile vechi, la jumătate din prețul unui Spring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 ian 2023

Constructorul francez Renault a semnat un parteneriat cu o companie specializată în echiparea cu motoare electrice a mașinilor cu combustie și va oferi la vânzare kituri de electrificare pentru modele de epocă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mașinile Renault 4, Renault 5 sau prima generație Twingo vor putea fi transformate de proprietarii lor în vehicule electrice cu ajutorul unor kit-uri de electrificare de tip retrofit, oferite chiar de producătorul Renault. Vânzările kiturilor vor începe în luna februarie, pentru primul model, R4, iar pentru R5, în septembrie. Prețul unui kit pentru un astfel de model începe de la 11.900 de euro, preț care include și montajul.

Tot mai mulți șoferi maghiari vin în România să facă plinul, prețurile la pompă din Ungaria au explodat CITEȘTE ȘI Tot mai mulți șoferi maghiari vin în România să facă plinul, prețurile la pompă din Ungaria au explodat

Echiparea de tip retrofit cu motor electric presupune demontarea motorului termic, împreună cu toate componentele sale, și înlocuirea acestuia cu un motor electric. Bateria este montată de regulă în locul rezervorului de carburant, în partea de jos a automobilului, fără să afecteze distribuția maselor automobilului, ceea ce înseamnă că, pentru omologare, greutatea motor nou + baterie este egală cu cea a vechiului motor + rezervor plin. 

Kitul de conversie a trecut o serie de teste de certificare în Franța, astfel că este considerat sigur pentru modelele pentru care a fost dezvoltat. Proprietarul va primi, după conversie, toate documentele necesare pentru înmatriculare sau schimbarea sistemului de propulsie în actele mașinii. Mai mult, mașinile cu noua motorizare electrică sunt eligibile pentru sistemul de subvenții acordate de guvernul Franței.

Kitul Renault pentru echiparea mașinilor cu motor electric poate fi cumpărat pe rfitvintage.com și conține toate componentele necesare:

-        Motor sincron fără perii

-        Baterie cu litiu fosfat de fier (LiFePO4), 10,7 kWh, 105 V, cu autonomie de 80 km

-        Indicator electronic de încărcare a bateriei

-        Charger pentru priză de 16 A – 220 V

-        Motor de 5 kW/48 kW

VIDEO Noua generație Renault Espace va fi un SUV cu șapte locuri CITEȘTE ȘI VIDEO Noua generație Renault Espace va fi un SUV cu șapte locuri

Sistemul de transmisie original al mașinii va rămâne neatins și va funcționa similar și cu noua motorizare. Încărcarea bateriei se va face la o priză casnică în 3 ore și 30 de minute. Garanția întregului kit este de doi ani.

Producătorul R-Fit vinde kituri de electrificare retrofit și pentru alte automobile ale altor mărci, la prețuri începând de la 8.900 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
motor electric retrofit
renault 4 motor electric
renault r5
r-fit
pret motor electric