Rețeaua dealerului BMW Automobile Bavaria va vinde în România mașinile INEOS Grenadier, inspirate din vechile Land Rover Defender

Rețeaua dealerului BMW Automobile Bavaria va vinde în România mașinile INEOS Grenadier, inspirate din vechile Land Rover Defender
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 mai 2022

Automobile Bavaria, rețeaua de dealeri a mărcii BMW, deținută de omul de afaceri Michael Schmidt, va fi reprezentant în România al mărcii INEOS, o marcă de automobile tânără, care pornește la drum cu un model 4x4 ce vrea să ducă mai departe caracteristicile vechilor mașini Land Rover Defender, pe care producătorul britanic a renunțat să le mai producă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul model pe care cei de la INEOS l-au dezvoltat este Grenadier, un offroader care țintește performanțe ridicate și care amintește, prin designul său, de vechiul Land Rover Defender, scos din producție în 2015.

Compania auto Ineos Automotive a fost fondată de miliardarul Kim Ratcliffe, compania având sediul în Marea Britanie, dar uzina în Franța. Grupul Ineos, din care face parte, este o companie puternică în industria petrolieră, iar proprietarul acesteia un adevărat fan al mașinilor Land Rover. Afacerile Ineos din 2019 s-au ridicat la peste 60 de miliarde de dolari.

Ratcliffe a încercat să cumpere inițial, de la Land Rover, vechea linie de producție a lui Defender, însă a fost refuzat. Proprietarul a găsit în cele din urmă o soluție, cumpărând în cele din urmă la uzina Mercedes din Hambach, Franța, în care au fost fabricate mașini Smart.

Jim Rat Cliff, CEO Ineos, a spus că decizia de construire a noului model vine din dorința de a acoperi o gaură în oferta de vehicule, pe care producătorii actuali nu o mai consideră interesantă.

Ineos Grenadier a fost prezentată în premieră anul trecut, lansarea sa pe piață fiind planificată pentru acest an. Modelul 4x4 Grenadier va avea caracteristici pronunțate de offroader, cu un șasiu clasic, suspensii cu arcuri și motoare mari, cumpărate de la BMW, cu o cilindree de 3.0 litri, atât pe benzină, cât și diesel.

Potrivit celor de la Automobile Bavaria, noua companie auto Ineos intenționează să inaugureze 200 puncte de vânzare în toată lumea, inclusiv în România. Pe piața locală, mașinile Grenadier vor fi disponibile începând din luna mai.

Vânzările Dacia pe piețele lumii. Ce face unitatea de business Dacia - Lada CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia pe piețele lumii. Ce face unitatea de business Dacia - Lada

„La sfârșitul lunii mai, vom găzdui pentru câteva zile 2 prototipuri ale modelului INEOS Grenadier în cadrul turneului mondial 2B Prototype Tour, urmând ca în a doua jumătate a anului să inaugurăm primul showroom in Otopeni”, a declarat Ciprian Bercea, director de marketing Automobile Bavaria.

„Ne-am străduit timp de peste un an să găsim un partener de distribuție care este la fel de entuziast și convins de Grenadier ca și noi”, a declarat Klaus Hartmann, directorul pentru Europa al INEOS Automotive. „Am ales un partener care cunoaște utilizatorii de autovehicule 4x4 și nevoile acestora și are experiență în furnizarea de servicii excepționale pentru satisfacția clienților noștri. Împreună cu acest partener, suntem convinși că vom reuși să oferim clienților Grenadier consilierea, informațiile și sprijinul de care au nevoie”. Specificațiile tehnice ale INEOS Grenadier pentru România vor fi confirmate ulterior. Pentru informații referitoare la prețuri, clienții vor trebui să ia legătura direct cu dealerii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ineos grenadier
dealer romania ineos
land rover defender