Romaero încearcă pentru a doua oară să își majoreze capitalul social și caută de urgență parteneri de afaceri

Romaero încearcă pentru a doua oară să își majoreze capitalul social și caută de urgență parteneri de afaceri
scris 21 mai 2017

Acționarii Romaero (RORX), companie specializată în întreținerea și repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, încearcă să aprobe a doua oară majorarea capitalului social cu 1,44 milioane lei, de la 15,61 milioane lei la 17,05 milioane lei, în cadrul unei ședințe extraordinare a Adunării Generale a Acționarilor, care va avea loc pe 7 iunie, după ce operațiunea nu a fost aprobată de acționari în luna aprilie, scrie News.ro.

Astfel, potrivit convocatorului publicat pe site-ul societății, unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi este ”aprobarea majorării capitalului social al societății Romaero, într-o singură etapă, cu suma de 1.443.160 lei, de la nivelul actual al capitalului social de 15.615.372 lei până la 17.058.532 lei, pentru asigurarea capitalului de lucru”.

Majorarea capitalului social se va realiza prin emisiunea unui număr de 577.264 acțiuni noi, nominative, fiecare având o valoare nominală de 2,5 lei/acțiune.

Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus CITEȘTE ȘI Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus

La data convocării, capitalul social al societății este de 15,61 milioane lei format din 6.246.149 acțiuni nominative, cu valoare nominală de 2,5 lei.

De asemenea, potrivit unui anunț publicat pe site-ul societății, Romaero pregătește o perioadă de dezvoltare accelerată cu măsuri care au în vedere creșterea productivitătii și competitivității și își caută, astfel, ”de urgență” parteneri de afaceri.

”Adresăm invitația deschisă companiilor românești sau străine să înainteze propuneri de colaborare în vederea reprezentării intereselor Romaero pentru a extinde acoperirea și vânzările noastre la nivel internațional”, arată anunțul companiei, care nu dă detalii suplimentare.

Invitația este destinată partenerilor ”cu experiență și cu o bună cunoaștere a pieței industriei și serviciilor de aeronautică, interesați să ofere și să obțină: servicii de calitate și prețuri competitive, dezvoltarea afacerilor prin marketing performant, remunerarea corectă a serviciilor”, se mai precizează în anunț.

Un computer din generația ”Apple-I”, vândut cu 110.000 de euro, la o licitație organizată în Germania CITEȘTE ȘI Un computer din generația ”Apple-I”, vândut cu 110.000 de euro, la o licitație organizată în Germania

În 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultăți suplimentare, care i-au scăzut cifra de afaceri și cota de piață, motiv pentru care a fost nevoită să concedieze circa 100 salariați.

Romaero a avut anul trecut o pierdere de 60,28 milioane lei, față de 34,1 milioane lei în 2015.

Compania a obținut în 2016 o cifră de afaceri de 46,5 milioane lei, în scădere cu 15,6% față de 2015. Romaero, controlată de Ministerul Economiei, mai are 720 de salariați și o valoare de piață de 128,67 milioane lei (28,6 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
majorare de capital
avioane
aeronautica