România, al patrulea mare exportator de biciclete electrice din UE

România, al patrulea mare exportator de biciclete electrice din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 sep 2017

România este al patrulea mare exportator de biciclete electrice din Uniunea Europeană după Germania, Belgia și Olanda, arată un raport publicat astăzi de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, România a exportat 82.000 de biciclete electrice, 10% din totalul exporturilor de bicicletelor de acest fel din UE. Spre comparație, Germania a exportat 240.000 de biciclete electrice, aproape 30% din exporturile totale din UE pe acest segment.

Românii sunt pe ultimele locuri în UE, alături de bulgari și greci, în funcție de procentul celor care vizitează muzee, galerii de artă sau situri arheologice CITEȘTE ȘI Românii sunt pe ultimele locuri în UE, alături de bulgari și greci, în funcție de procentul celor care vizitează muzee, galerii de artă sau situri arheologice

În total, statele membre UE au exportat 830.000 de biciclete electrice anul tecut, comparativ cu 209.000 de unități în 2012.

Majoritatea exporturilor din statele europene au mers către alte țări din blocul comunitar. În ceea ce privește exporturile în afara UE, principala destinație pentru bicicletele electrice fabricate în Uniune a fost Elveția, urmată de Japonia, Australia și SUA.

În ceea ce privește importurile de biciclete electrice în UE, acestea au crescut de la 550.000 la 2 milioane în perioada 2012-2016. Principala destinație a fost chiar Germania, lider și pe partea de exporturi. 4 din 5 biciclete electrice importate în UE au venit din China.

Raportul de astăzi al Eurostat marchează prima zi a Săptămânii Mobilitățiii Europene din acest an.

Potrivit unui studiu publicat la finele lunii august de Con­fe­de­rația Industriei Europene a Bi­cicletelor, România a produs anul trecut, în total, 900.000 de biciclete, 7% din totalul UE. Astfel, România a fost, în 2016, al șaselea mare producător din UE după Italia, Germania, Portugalia, Polonia și Bulgaria.

Pe partea de componente și accesorii, România a fost al doilea mare producător după Italia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclete
electrice
romania
exporturi
exportator
importuri
germania
eurostat
mobilitate