România, lider detașat în UE la accidente rutiere mortale

România, lider detașat în UE la accidente rutiere mortale
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2022

Comisia Europeană a publicat cifrele finale privind accidentele rutiere mortale pentru anul 2021, iar România rămâne fruntașă la acest capitol, cu mult înaintea Bulgariei, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La nivelul UE, în 2021, s-au înregistrat 45 de decese rutiere la un milion de locuitori, arată G4Media.ro.

Angajații Ford Craiova, trimiși în șomaj tehnic CITEȘTE ȘI Angajații Ford Craiova, trimiși în șomaj tehnic

Țările cu cele mai mici rate ale deceselor în accidente rutiere sunt Suedia (20 decese la un milion de locuitori) și Danemarca (22/milion).

Rata este de aproape cinci ori mai mare în România (92 de decese/milion) și de patru ori mai mare în Bulgaria (81/milion).

Statisticile Comisiei Europene arată că, potrivit estimărilor, 19.900 de persoane au fost ucise pe drumurile din UE anul trecut, ceea ce reprezintă o creștere de 6 % în raport cu 2020. Aceasta a urmat unei scăderi anuale fără precedent de 17% între 2019 și 2020.

Imaginea din ultimii doi ani a fost puternic influențată de nivelurile de trafic din fiecare țară, care au fost considerabil mai scăzute în timpul pandemiei. Pentru unele state membre, creșterea numărului de decese rutiere după blocaj este atât de semnificativă încât necesită o analiză mai aprofundată și măsuri urgente.

Estimări pentru 2022. Cifrele preliminare pentru primele șapte luni ale anului 2022 indică faptul că numărul deceselor pe șosele a crescut din nou, în medie cu peste 10%, comparativ cu anul 2021. Unele state membre au înregistrat creșteri semnificativ mai mari.

Estimarea la nivelul UE privind numărul de decese rutiere în 2022 până în prezent este încă sub cea din anul 2019, anul pre-pandemic, deși fluctuațiile lunare fac dificilă o predicție precisă pentru întregul an. Ritmul actual al schimbărilor este insuficient pentru a îndeplini obiectivul UE de a reduce la jumătate numărul de decese până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
accident rutier