IATA: Traficul aerian global s-a redresat în mai, în urma scăderii prețurilor biletelor

IATA: Traficul aerian global s-a redresat în mai, în urma scăderii prețurilor biletelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2020

Traficul aerian global de pasageri a crescut cu 30% în mai, față de nivelul extrem de scăzut din aprilie, deoarece companiile aeriene au redus prețul biletelor interne în medie cu 23%, pentru a încuraja revenirea clienților, se arată în raportul Asociației Internaționale de Transportat Aerian (IATA), publicat miercuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

"Operatorii aerieni au nevoie de numerar din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) și caută să încurajeze pasagerii să zboare, oferindu-le prețuri scăzute ale biletelor. Dificultatea o reprezintă majorarea costurilor, din cauza restricțiilor în vigoare", a declarat economistul șef al IATA, Brian Pearce, care se așteaptă la o perioadă dificilă pentru industria aviației, scrie Agerpres.

DECIZIE Perioada în care mașinile pot sta nefolosite în parcare - redusă considerabil. Proprietarii, obligați să prezinte rapid dovada efectuării ITP, inclusiv a plății amenzilor CITEȘTE ȘI DECIZIE Perioada în care mașinile pot sta nefolosite în parcare - redusă considerabil. Proprietarii, obligați să prezinte rapid dovada efectuării ITP, inclusiv a plății amenzilor

În Europa, companiile aeriene low-cost, inclusiv Wizz Air și Ryanair, au anunțat că se așteaptă să câștige clienți de la operatorii de linie în urma prețurilor mai scăzute.

Piețele asiatice, afectate de pandemie, încep să-și revină, traficul intern în China, Coreea de Sud și Vietnam înregistrând creșteri de 25%, apreciază IATA.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafic aerian
iata