Rudele victimelor prăbușirii unui avion Boeing 737 MAX cer UE să amâne decizia de aprobare a revenirii în serviciu a aeronavelor

Rudele victimelor prăbușirii unui avion Boeing 737 MAX cer UE să amâne decizia de aprobare a revenirii în serviciu a aeronavelor
scris 23 dec 2020

Rudele victimelor prăbușirii unui avion Boeing 737 MAX cer Agenției pentru Siguranța Aviației din Uniunea Europeană (EASA) să amâne aprobarea revenirii în serviciu a aeronavelor, afirmând că există încă întrebări legate de siguranță la care nu s-a răspuns, transmite Reuters.

Luna trecută, Administrația Federală pentru Aviație din Statele Unite a aprobat revenirea în serviciu a acestor aeronave, în urma modificărilor aduse sistemelor care au dus la două prăbușiri, în care și-au pierdut viața în total 346 de oameni, în 2018 și 2019, într-un interval de numai cinci luni. Accidentele au dus la consemnarea la sol a avioanelor 737 MAX și la evaluarea siguranței acestora, scrie News.ro.

CONFIRMARE Impozit zero pe salariul minim din 2022 și doar într-un sector CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Impozit zero pe salariul minim din 2022 și doar într-un sector

EASA a anunțat că ar putea ridica interdicția de zbor a acestor avioane în ianuarie, în urma reacției publicului și industriei de profil la condițiile impuse pentru revenirea în serviciu a acestora.

În cadrul unei scrisori adresate directorului general al EASA și a altor comentarii,  rudele și prietenii victimelor prăbușirii unui avion 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines au spus că mai întâi ar trebui finalizată o analiză a avionului modificat și raportul referitor la siguranță referitor la prăbușire.

”Ar fi imposibil pentru EASA să ajungă la concluzia că avionul 737 MAX este sigur, înainte de finalizarea evaluării sale proprii”, afirmă scrisoarea.

Un purtător de cuvânt al EASA a spus că agenția nu comentează reacțiile primite în această etapă a procesului de evaluare.

Familiile au pus sub semnul întrebării și decizia Administrației Federale pentru Aviație din SUA de a ridica interdicția de zbor a avioanelor 737 MAX, după ce Comisia pentru comerț din Senatul SUA a conchis că agenția și reprezentanți ai Boeing s-au înțeles în timpul testării pentru recertificare a avionului.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max
aeronavel