Ryanair a pus capăt discuțiilor cu Boeing pentru achiziția de avioane 737 MAX

Ryanair a pus capăt discuțiilor cu Boeing pentru achiziția de avioane 737 MAX
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2021

Operatorul aerioan low-cost Ryanair a pus capăt discuțiilor cu Boeing pentru achiziția unor avioane 737 MAX 10, în valoare de zeci de miliarde de dolari, din cauza neînțelegerlor legate de prețuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia rară de a vorbi în public despre negocierile referitoare la achiziția de avioane a fost luată după luni de zile de discuții care au dus deja la amânarea unui acord pentru cea mai mare versiune a 737 MAX, atunci când Ryanair a comandat din nou un model mai mic, ân decembrie scrie News.ro.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

O nouă comandă mare a Ryanair ar oferi un impuls producătorului american de avioane, care reconstruiește încrederea în modelul MAX, consemnat la sol timp de 20 de luni, până în noiembrie, după două accidente fatale.

De asemenea, un acord cu Ryanair ar accelera o redresare provizorie a industriei după pandemia de Covid-19.

Cel mai mare transportator aerian cu discount din Europa este deja cel mai mare client al avioanelor MAX din regiune.

Ryanair a semnalat că ar putea face o nouă comandă în valoare de 33 miliarde de dolari la prețuri de listă, pentru până la 250 de avioane MAX 10 cu 230 de locuri.

Chiar și după reduceri semnificative la nivel de industrie, o astfel de tranzacție ar merita în continuare peste 10 miliarde de dolari, estimează analiștii.

Însă, săptămâna trecută, directorul generalal grupului Ryanair, Michael O'Leary, a minimizat șansele unui acord rapid, spunând că ar fi surprins dacă se va ajunge la un acord în acest an.

Patru mari producători de motociclete se unesc pentru a face bateriile interschimbabile CITEȘTE ȘI Patru mari producători de motociclete se unesc pentru a face bateriile interschimbabile

Luni, el a spus că discuțiile s-au prăbușit.

”Suntem dezamăgiți că nu am putut ajunge la un acord. Cu toate acestea, Boeing are o perspectivă mai optimistă asupra prețurilor aeronavelor decât noi, care avem o experiență de disciplină, de a nu plăti prețuri ridicate pentru avioane”, a spus O'Leary.

Boeing a promis, de asemenea, să exercite disciplină.

"Ryanair este un partener de lungă durată. Le prețuim afacerea și ne angajăm să îi sprijinim. În același timp, continuăm să fim disciplinați și să luăm decizii care au sens pentru clienții noștri și pentru compania noastră", a spus un purtător de cuvânt al Boeing.

viewscnt
Afla mai multe despre
737 max
ryanair
boeing