Ryanair îndeamnă piloții britanici să intre în concediu neplătit sau să plece în România, pentru a nu fi concediați

Ryanair îndeamnă piloții britanici să intre în concediu neplătit sau să plece în România, pentru a nu fi concediați
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 sep 2019

Operatorul aerian low-cost Ryanair le-a transmis piloților din Marea Britanie că ar trebui să își ia concediu neplătit sau să se transfere la bazele din România sau Ungaria, în caz contrar existând posibilitatea să fie concediați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unei note interne citate de Guardian, Ryanair a anunțat că “un excedent semnificativ de piloți” de la bazele aeriene din Marea Britanie “trebuie redus” și i-a încurajat pe piloți să își ia până la 12 luni de concediu neplătit.

Pentru piloții care vor să se transfere la alte baze, compania a arătat că are disponibil un număr limitat de poziții cu normă întreagă, la bazele din România, Ungaria și Maroc.

Furnizorul de componente auto Continental, cu operațiuni și în România, va închide patru fabrici și va concedia 20.000 de angajați CITEȘTE ȘI Furnizorul de componente auto Continental, cu operațiuni și în România, va închide patru fabrici și va concedia 20.000 de angajați

“Sperăm că vor fi suficiente cereri pentru concedii neplătite/[poziții] part-time, ca să nu fie nevoie să recurgem la concedieri în această iarnă”, se arată în nota trimisă piloților din Marea Britanie marți, la o zi după colapsul grupului Thomas Cook, în urma căruia 9.000 de angajați britanici, inclusiv piloți de aeronave și personal de bord, și-au pierdut locurile de muncă.

Ryanair a dat vina pe întârzierea livrărilor de avioane Boeing 737 Max pentru decizia de a reduce numărul piloților din Marea Britanie.

Compania a comandat peste 100 de aeronave 737 Max pentru extinderea flotei, primele livrări fiind programate inițial pentru acest an.  Modelul rămâne însă consemnat la sol, în urma prăbușirii a două avioane operate de Ethiopian Airlines și, respectiv, Lion Air.

Ryanair, cel mai mare trasportator aerian din Europa după numărul de pasageri și al patrulea jucător pe piața românească, s-a confruntat în ultimii ani cu un val de proteste ale angajaților, care sunt nemulțumiți de condițiile de muncă.

Recent, compania a anunțat că închide patru dintre bazele sale din Spania, decizie care pune în pericol peste 500 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
piloti
baze aeriene
concediu neplatit
concedieri
marea britanie