Ryanair, pierderi masive și prăbușirea numărului de pasageri. "Situația se va înrăutăți dacă guvernele vor continua să gestioneze greșit situația!"

Ryanair, pierderi masive și prăbușirea numărului de pasageri. "Situația se va înrăutăți dacă guvernele vor continua să gestioneze greșit situația!"
scris 2 nov 2020

Operatorul aerian irlandez Ryanair, cel mai mare din Europa după numărul de pasageri, a raportat, pe fondul pandemiei, o pierdere de 197 de milioane de euro pentru primul semestru fiscal (aprilie-septembrie), de la un profit de 1,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Numărul de pasageri a scăzut cu 80% pe fondul pandemiei, la 17 milioane persoane.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Potrivit Ryanair, măsurile de reducere a costurilor au contribuit la evitarea unor pierderi și mai mari.

În perioada iulie-septembrie, pierderile au însumat 225,5 milioane de euro, comparativ cu un profit de 910 milioane de euro în perioada echivalentă a anului precedent.

"Grupul anticipează că va transporta circa 38 de milioane de pasageri în anului fiscal, deși există riscul ca această estimare să fie revizuită în scădere dacă guvernele UE vor continua să gestioneze greșit traficul aerian și vor impune, necoordonat, noi restricții de călătorie sau măsuri de carantină", a anunțat compania.

Anu trecut, Ryanair a transportat circa 149 de milioane de pasageri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
pasageri
operatori aerieni
pandemie transport aerian
pierderi ryainair