Ryanair reclamă la Comisia Europeană tranzacția dintre Lufthansa și Air Berlin

Ryanair reclamă la Comisia Europeană tranzacția dintre Lufthansa și Air Berlin
scris 12 oct 2017

Ryanair va reclama la Autoritatea pentru Concurență a Uniunii Europene acordul în urma căruia rivala Lufthansa va cumpăra părți importante din Air Berlin cu suma de 210 milioane de euro (249 milioane de dolari), transmit BBC și Reuters.

"Vom deferi problema Autorității pentru Concurență a UE la momentul potrivit", a afirmat un purtător de cuvânt al companiei aeriene irlandeze, fără alte precizări, arată Agerpres.

Andreas Mundt, șeful oficiului federal al cartelurilor din Germania, a dat asigurări că tranzacția va fi verificată atent de Comisia Europeană, iar autoritățile de la Berlin vor analiza cu atenție procesul.

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, a semnat astăzi un acord pentru achiziția mai multor active ale rivalului Air Berlin, aflat în insolvență, confirmând astfel așteptările din cursul dimineții.

Lufthansa va prelua 81 aeronave și 1.300 dintre cei 8.500 angajați ai Air Berlin, pentru 210 milioane euro.

Air Berlin, al doilea mare operator aerian german, a intrat în insolvență la mijlocul lunii august, după ce Etihad Airways, principalul acționar al companiei, și-a retras sprijinul financiar. Compania a primit un împrumut de 150 milioane de euro de la stat ca să își poată continua operațiunile pe durata negocierilor cu potențiali cumpărători.

Metrorex introduce cartela cu o singură călătorie și pentru grupuri, dar și abonamentul anual CITEȘTE ȘI Metrorex introduce cartela cu o singură călătorie și pentru grupuri, dar și abonamentul anual

Luna trecută, Air Berlin a anunțat că va purta negocieri finale cu Lufthansa și compania britanică easyJet până pe 12 octombrie.

Pentru preluarea companiei își mai exprimaseră intenția grupul IAG, proprietarul British Airways, Condor, subdiara germană a operatorului britanic Thomas Cook, irlandezii de la Ryanair, cel mai mare operator aerian din Europa, precum și fostul pilot de formula 1 Niki Lauda, care spera să răscumpere Niki, divizia austriacă a Air Berlin, pe care a fondat-o în 2003.

Lufthansa a înaintat oferte pentru achiziția subsidiarelor Luftverkehrsgesellschaft Walter (LGW) și Niki și pentru preluarea mai multor operațiuni ale Air Berlin, în timp ce easyJet vrea să cumpere parte din flota companiei.

Părțile au agreat să nu publice termenii financiari ai eventualelor acorduri. Potrivit AirBerlin, dacă înțelegerile vor fi finalizate, există o probabilitate crescută ca Air Berlin să poată achita împrumutul luat de la stat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
air berlin
lufthansa
easyjet
acord
preluare
active
insolventa