Șaptesprezece marinari dați dispăruți la Marea Barents, după ce o navă rusească de pescuit îngheață și se scufundă

Șaptesprezece marinari dați dispăruți la Marea Barents, după ce o navă rusească de pescuit îngheață și se scufundă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2020

 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Șaptesprezece marinari care se aflau la bordul unei nave de pescuit, Onega, care s-a scufundat luni în Arctica rusă, au fost dați dispăruți, iar operațiuni de căutare erau în curs, relatează AFP.

Doi dintre cei 19 membri ai echipajului au fost salvați, scrie News.ro.

Japonia confirmă că vrea să interzică vânzarea de vehicule pe benzină sau motorină și prezintă planul CITEȘTE ȘI Japonia confirmă că vrea să interzică vânzarea de vehicule pe benzină sau motorină și prezintă planul

Operațiuni de salvare continuau, în vederea găsirii celorlalâi naufragiați.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a anunțat că nava Onega, cu portul la Murmansk, s-a scufundat după ce a înghețat în apropiere de arhipelagul Novaia Zemlia, la Marea Barents, potrivit agenției oficiale ruse de presă Tass.

O navă participa la operațiuni de căutare, iar alte trei se aflau îndrum către locul accidentului, potrivit ministerului.

Cauza accidentului este ”jivrajul”, precizează ministerul.

În contextul unei temperaturi de -30 °C până la -20 °C și unor rafale de vânt violente în zona naufragiului, șansele supraviețuirii membrilor echipajului în mare sunt foarte slabe.

Aceste condiții meteorologice dificile fac imposibilă utilizarea aviației în cadrul operațiunilor de salvare, ceea ce scade șansele naufragiaților.

Contactat de AFP, Ministerul rus pentru Situații de Urgență a refuzat să comenteze imediat.

”Potrivit unor informații preliminare, nu există supraviețuitori, cu excepția celor doi marinari salvați. Nava, acoperită de gheață, s-a scufundat imediat, în timpul unei furtuni și nu a lăsat aproape nicio șansă de supraviețuire în apa înghețată”, declară o sursă agenției Tass.

În ianuarie 2018, o navă rusească de pescuit cu 21 de persoane la bord s-a scufundat în Marea Japoniei, fără ca vreun supraviețuitor să fie găsit după o operațiune de căutare de cinci zile, la temperaturi glaciale și rafale de vânt violente.

În aprilie 2015, naufragiul unui trauler-congelator rusesc, în aceeași regiune, s-a soldat cu cel puțin 56 de morți.

Tot la Marea Barents, 14 ofițeri ruși au murit, în iulie 2019, în incendiul unui submarin, un accident ale cărui circumstanțe nu au fost dezvăluite de către autorități, în numele ”secretuluide stat”.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nava de pescuit
rusia