Luxembourg intenționează să-și extindă oferta privind schema transportului public gratuit

Luxembourg intenționează să-și extindă oferta privind schema transportului public gratuit
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2020

Transportul public gratuit introdus în Luxemburg începând cu 1 martie a accelerat reforma planificată a sistemului de transport în a doua cea mai mică țară a Uniunii Europene, transmite duminică dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Transportul local gratuit a fost pârghia pentru a stimula o adevărată revoluție a mobilității în Luxemburg", a declarat pentru dpa ministrul mobilității din Luxemburg, Francois Bausch, potrivit Agerpres.

Metrorex introduce noi carduri, contactless, pentru accesul la metrou CITEȘTE ȘI Metrorex introduce noi carduri, contactless, pentru accesul la metrou

Pandemia noului coronavirus a încetinit temporar numărul inițial record de pasageri în tramvaie, trenuri și autobuze dar, în general, există acum o nouă conștientizare a unei mobilități diferite, una care se bazează pe o combinație de tipuri de transport, a adăugat oficialul luxemburghez.

Când vine vorba de extinderea transportului public este esențial ca serviciile să fie de înaltă calitate, consideră Bausch:"Am observat că acum urcă în tramvai oameni care înainte nu ar fi urcat niciodată într-un autobuz".

Cu investiții de miliarde de euro, inclusiv în sistemul feroviar și al tramvaielor, ministrul de resort dorește să atragă cu aproximativ 50% mai mulți pasageri în transportul public până în 2025.

La fel ca multe alte țări europene, Luxemburgul suferă de blocaje îndelungate în trafic la orele de vârf.

La 1 martie 2020, Luxemburg a devenit prima țară din lume în care transportul public este gratuit în toată țara, pentru toți utilizatorii: nu mai este nevoie de bilete, doar te urci și călătorești până la destinația dorită.

Transportul public gratuit reprezintă cheltuieli suplimentare de 41 de milioane de euro pe an pentru statul luxemburghez.

viewscnt
Afla mai multe despre
luxembourg
transport public gratuit