Scandalul emisiilor se extinde: Germania anchetează o potențială manipulare a noxelor la Porsche

Scandalul emisiilor se extinde: Germania anchetează o potențială manipulare a noxelor la Porsche
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 dec 2016

Autoritatea de reglementare în domeniul auto din Germania (KBA) investighează dacă Porsche, divizia de automobile sport de lux a grupului Volkswagen, a folosit un soft ilegal pentru a masca nivelul real al noxelor emise de mașinile sale, a anunțat joi KBA, în aceeași zi în care Comisia Europeană a lansat proceduri legale împotriva Germaniei, Marii Britanii și a altor cinci state europene pentru că nu au luat măsuri împotriva producătorilor care folosesc dispozitive pentru manipularea testelor de mediu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Experții KBA vor să afle dacă Porsche a instalat un program care detectează, în funcție de mișcările volanului, dacă mașina se află în timpul testelor de laborator, situație în care se trece automat la un consum de combustibil și emisii de gaze mai mici decât în condițiile de trafic real, potrivit unui comunicat al KBA, citat de Reuters.

Ancheta creează noi probleme pentru cel mai mare producător auto din Europa, care, în toamna anului trecut, a admis că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial, dintre care aproximativ 8,5 milioane în Europa, cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

UE lansează măsuri legale împotriva Germaniei, Marii Britanii și altor cinci state, în scandalul emisiilor CITEȘTE ȘI UE lansează măsuri legale împotriva Germaniei, Marii Britanii și altor cinci state, în scandalul emisiilor

Până în prezent, Volkswagen a pus deoparte peste 18 miliarde de euro pentru plata amenzilor și a compensanțiilor legate de scandalul emisiilor poluante, din care mai mult de 15 miliarde de euro vor fi plătite dealerilor auto și consumatorilor din SUA. Grupul german continuă să refuze încheierea unor acorduri similare în Europa, în pofida presiunilor din partea Comisiei Europene, și susține că softul în cauză nu reprezintă un dispozitiv ilegal conform normelor UE.

Comisia Europeană a avertizat, joi, că va da în judecată Germania, Marea Britanie, Spania, Cehia, Lituania, Grecia și Luxemburg pentru că nu au introdus sisteme de penalizare în vederea descurajării producătorilor auto care încalcă regulile eferitoare la emisii.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
kba
volkswagen
emisii poluante
soft ilegal
ancheta
scandal