Volkswagen și directori ai grupului, acuzați penal în Coreea de Sud în scandalul emisiilor

Volkswagen și directori ai grupului, acuzați penal în Coreea de Sud în scandalul emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2016

Autoritatea pentru reglementarea comerțului din Coreea de Sud va face acuzații penale împotriva Volkswagen și a cinci dintre directori, urmând să impună și o amendă semnificativă, pentru că ar fi susținut în publicitate că automobilele respectă prevederile referitoare la emisii, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia pentru Comerț Corect a anunțat că Volkswagen a exagerat atunci când a afirmat în reclame că automobilele comercializate ân Coreea de Sud respectă standardele Euro 5 ale Uniunii Europene referitoare la emisii, scrie News.ro.

”Compania a înșelat consumatorii cu reclame false și exagerate, care au încălcat legislația privind comerțul corect”, se arată într-un comunicat de miercuri al instituției.

Volkswagen a afirmat în broșurile de promovare, site-ul companiei și reclame, din decembrie 2007 până în noiembrie 2015, că automobilele sale respectă standardele referitoare la emisii. Dar aceste afirmații au fost contestate, după ce producătorul auto german a recunoscut, în septembrie anul trecut, că a falsificat testele de emisii pentru unele automobile diesel.

VIDEO Centura de sud a Craiovei a fost deschisă traficului rutier CITEȘTE ȘI VIDEO Centura de sud a Craiovei a fost deschisă traficului rutier

După o investigație preliminară, comisia a avertizat în iulie că va lua măsuri administrative și legale, inclusiv amenzi, pentru publicitate falsă.

Comisia a anunțat miercuri că va face plângeri penale la procuratură împotriva Volkswagen, a diviziei din Coreea de Sud și a cinci directori din Germania și Coreea, între care Johannes Thammer, actualul director al Audi Volkswagen Korea, și Trevor Hill, care a condus divizia locală în perioada 2007-2012.

Autoritatea de reglementare a avertizat că va aplica o amendă de 37,3 miliarde de woni (32 milioane dolari) diviziei Volkswagen Korea și va ordona producătorului auto să corecteze reclamele.

Amenda ar fi cea mai mare penalizare impusă vreodată de comisie pentru publicitate falsă și mai mare decât amenzile similare aplicate companiei germane în alte țări, precum Italia, Brazilia și Taiwan.

Un reprezentant al Audi Volkswagen Korea a spus că a colaborat cu autoritatea de reglementare din Coreea.

Ministrul coreean al Mediului a interzis în acest an aproape în totalitate comercializarea de automobile volkswagen și a impus o amendă de 17,8 miliarde de woni.

Scandalul emisiilor a lezat reputația VW, cel mai mare producător auto din Europa, și a dus la demisia directorului general.

Numai în Statele Unite,VW va cheltui până la 16,5 miliarde de dolari pentru un acord cu autoritățile și circa 500.000 de proprietari de vehicule diesel care nu respectă normele de poluare.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen