Sectorul auto a contribuit cu 12,6 miliarde de euro la cifra de afaceri înregistrată în România în 2014

Sectorul auto a contribuit cu 12,6 miliarde de euro la cifra de afaceri înregistrată în România în 2014
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2015

Industria auto a contribuit cu 12,6 miliarde de euro la cifra de afaceri înregistrată în 2014, în România și cu 9 miliarde de euro la exportul total consemnat în același an, a declarat, joi, în conferința de deschidere a Salonului Auto București și Accesorii (SAB 2015), Constantin Stroe, președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"În primele opt luni ale anului, România a înregistrat o creștere de 12,8% în materie de automobile și sincer nu am motive să cred că acest trend de creștere se va inversa în următoarele luni ale anului în curs. Diversificarea modelelor, atractivitatea lor prin performanțe vin să întărească afirmația mea că, în acest an, industria de automobile în general va cunoaște o creștere. Din cele 203.000 de locuri de muncă din industria de automobile din România, în general, 185.000 de locuri de muncă sunt ocupate de către cei care se ocupă de accesorii și componente. Sectorul auto a contribuit cu 12,6 miliarde de euro la cifra de afaceri a anului 2014 înregistrată în România și cu 9 miliarde de euro la exportul total al României, în același an", a afirmat Stroe.

Salonul Auto București și Accesorii (SAB), aflat la cea de-a XIII-a ediție, și-a deschis porțile, joi, la Romaero Băneasa, iar organizatorii au anunțat șapte premiere naționale și cele mai noi modele auto.

La SAB & Accesorii vor fi prezente cele mai noi modele auto de la: Adria, BMW, Citroen, DS, Fiat, Fiat Professional, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo.

Anul acesta, în cadrul evenimentului ce va avea loc în perioada 1 - 11 octombrie va fi organizat SAB Air Show - cel mai spectaculos show aviatic al toamnei oferit în parteneriat cu Aeroclubul României și Iacării Acrobați. SAB Air Show se va desfășura între 3 - 4 octombrie și 9 - 11 octombrie, accesul publicului la showurile aeriene fiind gratuit.

Potrivit organizatorilor, în Pavilionul destinat pieselor, accesoriilor, echipamentelor auto și societăților de leasing și asigurări pot fi studiate cele mai avantajoase oferte speciale destinate acestor segmente.

Totodată, pentru a treia oară în cadrul SAB & Accesorii, 'Bucharest Classic Car Expo' va fi organizat în parteneriat cu Oldtimer Studio Restaurări. Este vorba despre o expoziție inedită cu 50 de automobile istorice, desfășurată pe o suprafață de 2.000 mp. Vizitatorii foarte tineri vor putea face cunoștință pentru prima oară cu produsele industriei românești de automobile de acum câteva zeci de ani, cum ar fi: ARO, Dacia 1300, Dacia Sport, Oltcit, dar și diverse alte autoutilitare produse în România.

SAB&Accesorii 2015 este susținut de Asociația Producătorilor de Automobile din România /APIA/ și ACAROM.

Programul de vizitare al expoziției este 10,00 - 20,00, în perioada 1 - 11 octombrie, iar prețul unui bilet de intrare este de 25 de lei, în timp ce pentru parcare se va achita separat un tarif de 10 lei/zi.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
constantin stroe
auto
cifra de afaceri