Șeful Airbus cere încheierea conflictelor diplomatice legate de Brexit și subvențiile pentru avioane

Șeful Airbus cere încheierea conflictelor diplomatice legate de Brexit și subvențiile pentru avioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2020

Directorul general al producătorului european de aeronave Airbus, Guillaume Faury, a cerut, luni, încheierea a doua conflicte diplomatice, unul legat de ieșirea Marii Britanii din UE și unul transatlatic referitor la subvențiile pentru avioane, care au un efect negativ asupra afacerilor sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Faury a spus că Airbus, care are fabrici în Marea Britanie și în UE, se pregătește pentru perturbarea activităților sale în cazul în care Marea Britanie se va retrage din UE fără un acord comercial, dar a respins avertismentele privind apariția unor probleme grave, scrie News.ro.

Veniturile brute ale statului din TVA au ajuns aproape de nivelul anului trecut. Rambursările mai mari au lăsat, însă, mai puțini bani la buget CITEȘTE ȘI Veniturile brute ale statului din TVA au ajuns aproape de nivelul anului trecut. Rambursările mai mari au lăsat, însă, mai puțini bani la buget

”Ar fi cu adevărat păcat ca, după atâția ani de pregătire, să nu existe un acord. Cred că ar fi mult mai bine ca UE și Marea Britanie să aibă un Brexit ordonat ”, a declarat Faury într-o conferință.

”Acestea fiind spuse, dacă nu va există o înțelegere, va trebui să trăim cu acest lucru. Ar fi o tranziție mai dificilă pe 31 decembrie și ne pregătim pentru unele probleme logistice, dar nu credem că acest lucru va fi imposibil de gestionat”, a adăugat el.

Comentariile sale au venit după ce industria manufacturieră britanică a avertizat cu privire la o posibilă ”lovitură de KO”, în cazul în care premierul Boris Johnson nu poate asigura un acord comercial cu UE înainte de încheierea perioadei de tranziție pe 31 decembrie.

Faury a cerut, de asemenea, un acord într-o dispută privind subvențiile pentru aeronave, în care atât UE, cât și Statele Unite au impus tarife pentru mai multe bunuri.

"Cerem o descaladare ... și găsirea unui acord pe termen lung între SUA și UE și credem că așa se va întâmpla", a declarat Faury la Conferința de la Montreal.

”Și se va întâmpla sub administrația Biden, dar cred că oricum s-ar fi întâmplat”, a adăugat el.

Potrivit unor diplomați,  UE și administrația Trump se află implicate în negocieri ”serioase” pentru a pune capăt conflictului comercial vechi de 16 ani, care s-a amplificat chiar în momentul în care Marea Britanie părăsește UE.

Airbus a fost prinsă săptămâna trecută între cele două de negocieri comerciale, când Marea Britanie a suspendat tarifele pentru mărfurile SUA adoptate în sprijinul Airbus, în timp ce se pregătește să iasă din UE.

Surse din industrie au declarat că decizia, în contradicție cu semnalele anterioare că tarifele vor rămâne, a pus capăt unității între susținătorii Airbus, Marea Britanie, Franța, Germania și Spania și a precipitat cea mai gravă ruptură în domeniul aerospațial din ultimele decenii.

Faury a mai spus că este vital să fie restabilite zborurile, pe măsură ce sunt distribuite vaccinurile pentru noul coronavirus. El a adăugat însă că nu este îngrijorat că noile tehnologii folosite pentru comunicarea la distanță vor afecta grav călătoriile premium, spunând că majoritatea afacerilor ar trebui în continuare să se desfășoare personal.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
guillaume faury