CFR Călători introduce un nou serviciu premium de tip InterCity

CFR Călători introduce un nou serviciu premium de tip InterCity
scris 14 dec 2020

CFR Călători a introdus, începând de duminică, trenuri de pasageri de tip InterCity, care parcurg ruta într-un timp redus. Vagoanele sunt unele moderne, iar costul călătoriei este similar celui plătit în trenurile InterRegio, anunță Ministerul Transporturilor, meționând că acest nou serviciu se adresează atât clienților business, cât și turiștilor care vor să ajungă la munte sau pe litoral.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Transporturilor, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit și cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

FOTO Surpriză pentru fanii Dacia: Renault a adus Sandero RS în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză pentru fanii Dacia: Renault a adus Sandero RS în Europa

Astfel, trenul "Tomis Expres" a parcurs, duminică, distanța de 391 de kilometri între Brașov - București - Constanța în 4 ore și 10 minute, "un record absolut în ceea ce privește durata călătoriei pe această rută", scrie News.ro

"Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov - București în doar 2h si 07', cu o singură oprire de un minut în  Predeal. Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană)", arată sursa citată.

Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

"Perechea de trenuri ”Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București - Constanța și București - Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiții finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat", menționează Ministerul Transporturilor.

Conform sursei citate, acest nou serviciu ”premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană, cât și în stațiunile de pe litoral.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr călători
intercity
interregio