Șeful Bosch anunță - Cât va dura electrificarea tuturor vehiculelor. "Nu poți forța clienții!"

Șeful Bosch anunță - Cât va dura electrificarea tuturor vehiculelor. "Nu poți forța clienții!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2024

Directorul general al grupului german de inginerie Bosch, Stefan Hartung crede că va fi nevoie de vehicule echipate cu motoare pe combustie timp de cel puțin 35 de ani, până când va putea fi finalizată electrificarea transportului rutier, transmite agenția DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă întreaga producție mondială anuală de 90 de milioane de vehicule rutiere ar fi convertită imediat, ar fi nevoie de 16 ani pentru a electrifica întreaga flotă mondială de 1,4 miliarde de vehicule, a subliniat Stefan Hartung într-un interviu publicat duminică pe portalul The Pioneer. Grupul german Bosch este un important furnizor pentru sectorul auto, arată Agerpres.

Zara confirmă - redeschide magazinele din Ucraina CITEȘTE ȘI Zara confirmă - redeschide magazinele din Ucraina

Însă, în realitate, motoare cu ardere internă vor continua să fie produse, iar acestea vor trebui să fie înlocuite ulterior. „Va fi nevoie de un interval dublu de timp, cel puțin 30 până la 35 de ani, pentru a electrifica toate automobilele din întreaga lume”, a spus Hartung.

Directorul general de la Bosch a adăugat că, în cele din urmă, anumite categorii de vehicule nu vor putea fi electrificate iar tehnologia motoarelor pe combustie va trebui să fie produsă în continuare în Germania. „Nu poți forța clienții din afara Europei să nu o utilizeze”, a spus Hartung. Acesta a subliniat că inovațiile de care este nevoie nu există încă, dând drept exemplu vehiculele agricole. O combină agricolă trebuie să opereze până la 12 ore pe zi, și consumă 250 până la 300 de kilowați pe oră. „Având în vedere bateriile care ar fi necesare pentru o astfel de performanță, cel mai probabil vehiculul ar intra în pământ”, a spus Hartung.

VIDEO Austriecii avansează cu tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO Austriecii avansează cu tunelurile "Daniela și Alina", la cel mai dificil tronson de autostradă

Cu toate acestea, Hartung a dezmințit ideea că Uniunea Europeană s-a mișcat mult prea rapid atunci când a stabilit o țintă pentru renunțarea la automobilele echipat cu motoare cu combustie. „Cu privire la obiectivele climatice, a fost important în primul rând să fie stabilită o țintă”, a spus Hartung.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, prezent de 30 de ani și în România, prin șase entități unde lucrau, la 31 decembrie 2022, aproximativ 9.830 de angajați. În plus, în București, se află și o filială a BSH Hausgerate GmbH, activă pe piața aparatelor electrocasnice.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
electrificare