Șeful companiei WizzAir critică decizia de interzicere a survolării Belarusului

Șeful companiei WizzAir critică decizia de interzicere a survolării Belarusului
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2021

Directorul executiv al WizzAir a criticat guvernele europene pentru interzicerea survolării Belarusului ca răspuns la aterizarea forțată a unui avion de pasageri la finalul lunii mai, spunând că astfel de acțiuni fac din aviație „o jucărie a politicii”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Nu cred că acesta este răspunsul corect”, a declarat Jozsef Varadi pentru Reuters. „Nu cred că aviația ar trebui folosită ca mijloc de sancționare politică”, scrie News.ro.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Autorități, între care European Union Aviation Safety Agency, au sfătuit împotriva survolării Belarusului după incidentul din 23 mai, când un avion al Ryanair care zbura de la Atena la Vilnius a fost deturnat la Minsk pentru arestarea unui jurnalist disident belarus care se afla la bord.

„Nu s-a întâmplat nimic care ar fi pus în pericol siguranța zborului sau securitatea. Nu cred că cineva a fost în pericol vreo secundă”, a mai spus Varadi. „Este o măsură politică. Aceasta nu este o măsură de siguranță”.

Companiile aeriene europene și-au anulat serviciile pentru Belarus și ocolesc spațiul aerian al țării, acest lucru ducând la anularea unor zboruri Air France și Austrian Airlines spre Moscova.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Interzicerea survolării spațiului aerian al Belarusului are impact scăzut asupra WizzAir, a mai spus CEO-ul, pentru că zborurile companiei către Rusia care ar putea fi afectate sunt, în prezent, suspendate din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei.

Răspunsul adecvat pentru Belarus ține de politicieni, a mai afirmat el, „dar nu cred că ei ar trebui să folosească industria noastră pentru asta”.

„Acesta este probabil singurul cel mai mare șoc de la Al Doilea Război Mondial și industria se confruntă cu el, dar nu ar trebui să devină o jucărie pentru politică”, a adăugat el.

Diplomații UE plănuiesc să treacă compania aeriană de stat Belavia pe lista neagră, în timp ce Blocul Comunitar pregătește noi sancțiuni economice pentru Minsk.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizzair
belarus