Șeful Tesla dă asigurări că nu va mai vinde acțiuni timp de aproximativ doi ani

Șeful Tesla dă asigurări că nu va mai vinde acțiuni timp de aproximativ doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2022

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunțat că nu va mai vinde acțiuni Tesla timp de aproximativ doi ani și a estimat că economia se va confrunta cu o "recesiune serioasă" în 2023, iar cererea pentru produse de mare valoare va fi mai redusă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarațiile vin după ce investitorii au vândut masiv acțiuni Tesla, din cauza temerilor că directorul general și principalul acționar al celui mai valoros producător de automobile electrice este mai preocupat de rețeaua de socializare Twitter.

Tesla apelează la reducerile de prețuri pentru a-și crește livrările CITEȘTE ȘI Tesla apelează la reducerile de prețuri pentru a-și crește livrările

"Nu voi mai vinde probabil acțiuni doi ani de acum încolo. Sigur nu anul viitor, în nici un caz, și probabil nici anul următor", a declarat miliardarul american, scrie Agerpres.

Joi, la Bursa de la New York, acțiunile Tesla au scăzut în timpul ședinței de tranzacționare cu 8,9% iar după închiderea Bursei au urcat cu 3%, la 129,23 dolari.

Tesla a decis joi să ofere clienților americani un discount de 7.500 de dolari, dacă aceștia achiziționează două dintre cele mai ieftine modele ale sale până la finele anului, o inițiativă care va relansa dezbaterile cu privire la problemele cu care se confruntă Tesla în a-și atinge ținta de livrări.

Discount-ul de 7.500 de dolari oferit de Tesla celor care cumpără un sedan Model 3 sau un SUV Model Y este dublu față de ceea ce oferea aceeași companie la începutul acestei luni și, cel mai probabil, are legătură cu modificările în legislația fiscală americană ce urmează să intre în vigoare în 2023.

Săptămâna trecută, Musk anunțase o nouă vânzare de acțiuni, de 3,6 miliarde de dolari, astfel încât de anul trecut și până acum a vândut titluri de aproape 40 miliarde de dolari, ceea ce a provocat frustrarea investitorilor.

Board-ul Tesla este deschis la ideea răscumpărării de acțiuni, dar operațiunea va depinde de nivelul recesiunii, a declarat Musk. Acțiunile Tesla sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii peste doi ani.

"Cred că dificultățile economice vor fi mai accentuate decât cred acum oamenii. Locuințele și mașinile vor fi afectate în mod disproporționat de condițiile economice", susține șeful Tesla.

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie din industria auto prin producția de masă de automobile electrice și între timp s-a extins și pe segmentul bateriilor pentru rețelele electrice și sistemelor de producție de energie fotovoltaică.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk