Senatul a adoptat proiectul de lege prin care șoferii condamnați că au condus băuți sau drogați își pierd dreptul de a redobândi permisul pe o perioadă de până la 10 ani

Senatul a adoptat proiectul de lege prin care șoferii condamnați că au condus băuți sau drogați își pierd dreptul de a redobândi permisul pe o perioadă de până la 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat inițiativa social-democratului Robert Cazanciuc prin care șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor băuți sau drogați pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani, a anunțat senatorul PSD. Propunerea legislativă modifică și completează unele normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului si consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar Camera Deputaților este decizională pe acest proiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Senatul a votat astăzi legea prin care șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor băuți sau drogați pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani. Așa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii șase ani”, a anunțat Robert Cazanciuc.

Google pierde procesul cu Epic CITEȘTE ȘI Google pierde procesul cu Epic

El a mai spus că, „după Legea Anastasia, a venit, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați „nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”.

„Legea merge pentru decize finală la Camera Deputaților. Mulțumesc colegilor senatori: 101 voturi «pentru», nici un vot «împotrivă»!”, a concluzionat Cazanciuc.

Pe 21 septembrie, senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că a depus la Senat un proiect de lege care să ajute la combaterea eficientă a consumului de droguri. Documentul prevede pedepse înăsprite, dar și circumstanțe agravante pentru cei care folosesc minori.

„În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată. Se vor majora pedepsele privind și finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, a explicat Cazanciuc.

Tranzacție - Acționarul majoritar vrea să cumpere acțiunile deținute de Fondul Proprietatea la Engie România cu 87 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție - Acționarul majoritar vrea să cumpere acțiunile deținute de Fondul Proprietatea la Engie România cu 87 milioane euro

Potrivit senatorului PSD, inițiativa legisaltivă mai prevede că folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de doguri.

„Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate”, a mai transmis Cazanciuc.

viewscnt
Afla mai multe despre
permis
senat
drogati
soferi