Sindicatele de la metrou nu renunță la greva generală de miercuri, dar așteaptă demiterea ministrului

Sindicatele de la metrou nu renunță la greva generală de miercuri, dar așteaptă demiterea ministrului
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2018

Decizia Tribunalului București, de a declara nelegală greva de avertisment de săptămâna trecută, nu a determinat sindicatele să renunțe la greva generală de miercuri, 21 noiembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment declanșată de Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15.11.2018, pe motiv că USLM nu a respectat Legea dialogului social, a informat Metrorex.

"Miercuri, 21.11.2018, la metrou va fi declansata greva propriu-zisa pe termen nelimitat, zilnic intre orele 4:00 – 16:00. În conformitate cu legea avem acest drept. Suntem dispuși în continuare la negocieri mai ales că din informațiile difuzate în presă chiar azi urmeaza a fi schimbată atât conducerea ministerului, cât și cea executivă, condiții în care suntem nevoiți să așteptăm întâlnirea cu noile organe de conducere și apoi ne vom pronunța dacă sau nu vom declanșa greva propriu-zisă", transmite sindicatul.

Comisia Europeană vrea să protejeze producătorii din UE prin taxe definitive la importurile de biciclete electrice din China. România e unul dintre producătorii europeni relevanți CITEȘTE ȘI Comisia Europeană vrea să protejeze producătorii din UE prin taxe definitive la importurile de biciclete electrice din China. România e unul dintre producătorii europeni relevanți

Programată pentru miercuri, greva generală va fi organizată, a spus el. Nu spune nicăieri că dacă greva de avertisment a fost declarată nelegală, aceasta trebuie reluată și nu se poate trece la la cea generală, spune el. Singurele schimbări pot interveni dacă se ajunge la o înțelegere cu Metrorex, însă nu sunt semne și lipsesc negocierile, spune el. 

Aangajații Metrorex ar urma să intre în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4:00 - 16:00, dacă până atunci nu va fi rezolvat conflictul de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva
metrou