Decizie: Greva de avertisment declanșată de sindicatul Metrorex în 15 noiembrie a fost declarată nelegală. Greva generală mai poate fi inițiată ?

Decizie: Greva de avertisment declanșată de sindicatul Metrorex în 15 noiembrie a fost declarată nelegală. Greva generală mai poate fi inițiată ?
scris 19 nov 2018

Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment declanșată pe 15 noiembrie de Sindicatul Liber Metrou (USLM), pe motiv că USLM nu a respectat Legea dialogului social, informează Metrorex.

"Instanța constată nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment în data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA. Conducerea Metrorex își manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform Legii dialogului social și face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp și în siguranță este prioritară", subliniază Metrorex.

FOTO Toyota a lansat a 12-a generație a sedanului Corolla, prima fără motor diesel după 40 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Toyota a lansat a 12-a generație a sedanului Corolla, prima fără motor diesel după 40 de ani

Conform unui anunț anterior, angajații Metrorex ar urma să intre în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4:00 - 16:00, dacă până atunci nu va fi rezolvat conflictul de muncă.

Trebuie stabilit însă în ce condiții această grevă generală mai poate fi declanșată, procedura stabilind că o astfel de grevă poate fi inițiată într-un anumit interval de la declanșarea grevei de avertisment, declarată acum ca nelegală.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva
metrou