Sindicatul de la Metrorex a anunțat că luni și marți continuă protestele, în fața sediului Guvernului, după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat

Sindicatul de la Metrorex a anunțat că luni și marți continuă protestele, în fața sediului Guvernului, după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2018

Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) s-a întâlnit vineri cu conducerea Ministerului Transporturilor și a Metrorex, cu care nu s-a înțeles însă în privința revendicărilor, iar sindicaliștii au anunțat că vor continua luni și marți protestele în fața sediului Guvernului. Principala revendicare a USLM este prelungirea contractului de închiriere a spațiilor comerciale din stațiile de metrou între Sindomet și Metrorex, care expiră la finalul lunii septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ministrul Transporturilor Lucian Șova consideră că administrația Metrorex are obligația să își optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obținute din închirierea spațiilor comerciale. Discuțiile despre aceste spații comerciale sunt încheiate din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor”, a informat Ministerul, printr-un comunicat.

La rândul său, conducerea USLM a anunțat, tot printr-un comunicat, că protestele vor continua luni, 27 august, și marți, 28 august, între orele 12.00-14.00, în fața sediului Guvernului, scrie News.ro.

CNAIR va plăti peste 27 milioane de lei pentru servicii de întreținere a drumurilor administrate de DRDP București CITEȘTE ȘI CNAIR va plăti peste 27 milioane de lei pentru servicii de întreținere a drumurilor administrate de DRDP București

Întâlnirea a fost cerută de liderii sindicatului Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) după acțiunile de pichetare organizate în cursul săptămânii în fața ministerului.

”Reprezentanții USLM au cerut suplimentar față de adresele înaintate la minister, întocmirea unui document oficial referitor la poziția ministerului față de revendicările organizației sindicale. În acest context, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, le-a cerut liderilor sindicali să formuleze o solicitare în acest sens. Potrivit Legii nr.62/2011 a Dialogului Social, pentru întrunirea Comisiei de Dialog Social este necesară convocarea tuturor membrilor, respectiv a reprezentanților confederațiilor sindicale și patronale, reprezentative la nivel național. În acest context, reprezentanții USLM nu au dorit continuarea discuțiilor”, precizează Ministerul Transporturilor.

La finalul întâlnirii, "ministrul Lucian Șova și-a manifestat în continuare întreaga disponibilitate la dialog cu reprezentanții sindicatului, în vederea identificării unor soluții constructive care să asigure o dezvoltare bazată pe principii solide și corecte a Metrorex, discuții care să fie în conformitate cu principiile enunțate în legislația privind dialogul social".

USLM a mai organizat acțiuni de protest și între 20-23 august, în fața sediului  Ministerului Transporturilor, față de ”situația dezastruoasă în care se află Metrorex”, considerând că societatea se află în blocaj financiar, economic și social.

La întâlnire au participat directorul Metrorex, Dumitru Șodolescu, liderii de sindicat și reprezentanți ai comercianților de la metrou.

viewscnt
Afla mai multe despre
unitatea sindicatul liber metrou
uslm
metrorex