Planurile Audi pentru următorii 4 ani: două noi modele electrice și o serie nouă

Planurile Audi pentru următorii 4 ani: două noi modele electrice și o serie nouă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 nov 2021

Audi are deja un calendar bine stabilit pentru lansările de modele electrice și pentru renunțarea la motorizările cu combustie. Practic, în 2026 marca Audi, deținută de grupul VW, va lansa ultimul automobil cu motor pe benzină și diesel. Șapte ani mai târziu, în 2033, în portofoliul mărcii din Ingolstadt vor exista doar mașini electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lista lansărilor Audi pentru intervalul 2021 – 2025 cuprinde două noi modele electrice cunoscute deja, mai multe face-lifturi, dar și o serie nouă, despre care șeful mărcii, Marcus Duesmann, a spus la începutul anului că nu va mai purta nici litera A, nici Q. Potrivit publicației L’Argus, care a pus cap la cap toate informațiile existente privind lansările Audi, sunt nu mai puțin de opt modele noi, în următorii patru ani, la care se adaugă alte 7 – 8 restilizări și versiuni de caroserie diferite.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Ultimele lansări din acest an sunt RS3, cu caroserii Sportback și limuzină, fiind vorba, practic, de versiuni sportive ale noului A3. O lună mai târziu, va fi prezentat și face-liftul lui A8, limuzina fanion a mărcii, care ar putea să-și trăiască ultimii trei ani de viață. Se încheie astfel un an plin de noutăți, între care două modele electrice importante, e-tron GT și Q4 e-tron.

Anul viitor, marca cu patru inele își continuă seria de lansări electrice cu un SUV. Este vorba despre Q6 e-tron, un model care va fi creat pe aceeași platformă PPE dezvoltată împreună cu colegii de la Porsche. Pe lângă acesta, care va fi singurul model electric din 2022, va mai fi lansat și un nou SUV, de mari dimensiuni: Q9, ce va deveni noul vârf de gamă. În același timp, actualul Q8 va trece printr-un face-lift, la fel și A6 și A7.

Rezultate trimestriale Stellantis: Scădere în trimestrul trei, creștere la nouă luni CITEȘTE ȘI Rezultate trimestriale Stellantis: Scădere în trimestrul trei, creștere la nouă luni

Urmează în 2023, pe lângă versiunea Sportback a lui Q6 e-tron, o nouă generație a lui A4, care teoretic ar trebui să primească ulterior și o versiune electrică. Dar mult mai importantă va fi lansarea celui de-al doilea model dezvoltat pe platforma PPE. Este vorba despre A6 e-tron, al cărui concept a putut fi deja văzut la Shanghai.

La finalul perioadei, în 2024 și 2025, va veni rândul noutăților marcante. Anticipate de conceptele Skysphere și Grandsphere, prezentate anul acesta, Audi va introduce noi automobile de serie care vor înlocui actuale modele sau vor dezvolta familia mărcii în noi direcții. Despre Grandsphere, o limuzină cu trăsături de jet privat de lux, s-a spus că va înlocui A8, în 2024 – 2025. În același timp, Skysphere, care este un roadster de lux, ar putea sta la originea unui model complet nou în gamă. Cele două fac parte din proiectul Artemis, pe care Audi, sub conducerea lui Dusmann, îl derulează cu un scop precis: creșterea vitezei de dezvoltare a autombilelor electrice. Nu în ultimul rând, anul 2025 ar urma să fie momentul lansării unui nou Audi de mici dimensiuni, un vehicul urban, ce va fi anticipat de conceptul Urbansphere, ce este pregătit pentru premieră în primele luni ale lui 2022. Versiunea de serie va fi realizată pe aceeași platformă cu viitoarele VW ID.1 și ID.2 (acesta din urmă și-a expus deja conceptul la Munchen).

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
noutati audi
concept audi
grandsphere
skysphere
q9