Șoferii și pasagerii Uber vor fi obligați să poarte măști

Șoferii și pasagerii Uber vor fi obligați să poarte măști
scris 4 mai 2020

În contextul pandemiei COVID-19, Uber a decis să impună purtarea măștilor de protecție în mașinile înscrise în cadrul serviciului și va folosi tehnologia pentru a se asigura că noile reguli sunt respectate.

Purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie pentru cursele Uber, atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri, a confirmat Uber pentru CNN Business.

Nu este clar când și exact în ce țări va fi impusă această obligație, însă, ca și alte schimbări, Uber va începe să impună noua regulă în Statele Unite.

Cel mai probabil, compania va lua o decizie după ce va evalua situația din fiecare țară.

Ford România și Dacia Renault redeschid astăzi uzinele CITEȘTE ȘI Ford România și Dacia Renault redeschid astăzi uzinele

Pentru a verifica dacă noua regulă este respectată, iar șoferii și clienții poartă într-adevăr mască de protecție, Uber va dezvolta o tehnologie care va verifica acest lucru.

Și aici sunt semne de întrebare, deoarece oficialii Uber nu au dat detalii despre felul în care va funcționa această tehnologie și ce implicații va avea asupra intimității persoanelor.

Cert este că, recunoașterea facială, care a dovedit până acum că nu este pregătită pentru a fi folosită fără supraveghere, creând multe confuzii, are o problemă în plus din cauza măștilor de protecție, care reduce numărul elementelor fiziologice pe baza cărora se face identificarea.

Măștile de protecție ar putea fi o măsură menită să încurajeze clienții să folosească din nou Uber, companie ale căror curse s-au redus considerabil pe fondul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
masti
covid-9
pandemie