Șoferii Volkswagen din Marea Britanie cer compensații pentru Dieselgate

Șoferii Volkswagen din Marea Britanie cer compensații pentru Dieselgate
scris 3 dec 2019

Volkswagen "a trișat" reglementările europene privind emisiile, menite "să salveze vieți", prin instalarea unor dispozitive care permit manipularea emisiilor (Dieselgate), au declarat la Înalta Curte din Londra șoferii britanici care au cumpărat mașini diesel Volkswagen, Audi, Seat și Skoda, transmite BBC.

Zeci de mii de șoferi britanici au acționat în instanță grupul german Volkswagen, deoarece a folosit un soft pentru a eluda standardele de emisii poluante, scrie Agerpres.

VIDEO 5 ani de închisoare pentru un accident rutier celebru în 2015 CITEȘTE ȘI VIDEO 5 ani de închisoare pentru un accident rutier celebru în 2015

Reprezentanții Volkswagen au declarat că "își vor apăra viguros poziția".

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce, în septembrie 2015, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (din care 1,2 milioane în Marea Britanie) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Până acum, VW a plătit peste 30 de miliarde de euro pentru amenzi, costuri cu rechemarea la service și soluționarea juridică a plângerilor.

În Marea Britanie plângerile au fost depuse în 2016, dar acum avocații șoferilor susțin "că s-a ajuns la un moment decisiv în tribunal".

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
dieselgate