SONDAJ Francezii, îndrăgostiți de noul Sandero. "Este mai frumos noul model Dacia sau Renault Clio?"

SONDAJ Francezii, îndrăgostiți de noul Sandero. "Este mai frumos noul model Dacia sau Renault Clio?"
scris 14 sep 2020

Primele fotografii cu noile generații Dacia Sandero și Sandero Stepway au înfierbântat mințile francezilor. O publicație din Hexagon a făcut deja un sondaj pe tema designului: este mai frumoasă Dacia Sandero decât Renault Clio? Rezultatele îi vor întrista cu siguranță pe șefii mărcii franceze.

Noua Dacia Sandero face un salt uriaș în materie de tehnologie, prin preluarea platformei tehnice pe care o utilizează și Renault Clio. Șefii Renault Group au făcut un calcul simplu: prin utilizarea platformei în volume foarte mari, care sunt asigurate de popularitatea modelului Sandero, va fi anihilat dezavantajul costurilor ceva mai ridicate, în comparație cu vechea platformă a Dacia, B0, care provenea de la un Clio foarte vechi.

Astfel, deși nu au fost anunțate prețurile pentru noua generație, nu sunt așteptate prețuri cu mult mai mari față de generația anterioară. În același timp, mașinile Dacia, Sandero, Sandero Stepway și Logan, vor veni cu tehnologie de ultimă generație. Mai mult decât atât, echipa de designeri condusă de Laurens van den Acker a făcut minuni și a transformat mașinile Dacia în veritabile fotomodele ale industriei auto europene. Entuziasmați de ce au văzut în primele imagini, jurnaliștii francezi au început deja să pună în balanță cele două modele care astăză se înrudesc mai mult ca niciodată: Dacia Sandero și Renault Clio.

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia dezvăluie noile Sandero și Logan CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Dacia dezvăluie noile Sandero și Logan

Publicația Turbo a demarat un sondaj de opinie care prefigurează deja un succes enorm pentru modelul românesc. „Noua Dacia Sandero face eforturi mari în privința stilului. Este pe punctul de a depăși verișoara de la Renault la capitolul vârf de gamă?” Jurnaliștii se întreabă serios dacă modelul Renault Clio nu este pus în pericol de acest nou model Dacia, dat fiind faptul că cea mai nouă generație Clio nu a făcut un salt spectaculos din punct de vedere al designului.

Anunț oficial: Dacia Logan dispare de pe cele mai importante piețe europene CITEȘTE ȘI Anunț oficial: Dacia Logan dispare de pe cele mai importante piețe europene

În acest moment, reacțiile cititorilor sunt mai mult decât măgulitoare pentru Dacia. Procentul celor care preferă designul Sandero a ajuns la 65%, dintr-un total de aproape 4.000 de voturi, la ora redactării acestui articol, în timp ce Renault Clio a atras doar 35% dintre francezi.

Jurnaliștii recunosc, în același timp, că nu se pot pronunța despre interiorul Sandero, pentru că noile modele nu au fost dezvăluite în totalitate. Premiera mondială va avea loc pe 29 septembrie, dată la care vor fi disponbilie informații referitoare la motorizări, fotografii și filme cu exteriorul și interiorul noilor modele, și, probabil, și prețuri.

ACTUALIZARE: Numărul celor care au votat în acest sondaj a depășit 8.000, iar procentul celor care preferă Sandero în fața Clio a crescut la 67%.

SONDAJ Francezii, îndrăgostiți de noul Sandero.

viewscnt
Afla mai multe despre
noua dacia snadero
snadero vs clio
sondaj dacia sandero
noile sandero logan