Sorin Grindeanu, pe Drumul Expres Craiova - Pitești: Până la Crăciun dăm în circulație lotul 3

Sorin Grindeanu, pe Drumul Expres Craiova - Pitești: Până la Crăciun dăm în circulație lotul 3
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2023

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx 12) va fi dat în folosință până la finalul acestui an, iar anul viitor întregul drum ar putea fi dat în circulație, a declarat joi ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul a menționat că s-a deplasat pe toate cele trei tronsoane în lucru ale Drumului Expres Craiova - Pitești și a constatat o mobilizare bună pe tronsoanele 3 și 4, însă pe primul tronson nu se întâmplă același lucru, lucrându-se cu numai 75 de oameni și 70 de utilaje, scrie Agerpres.

Platforma all-in-one Native Teams se lansează în România, considerată una dintre cele mai atractive țări pentru munca la distanță CITEȘTE ȘI Platforma all-in-one Native Teams se lansează în România, considerată una dintre cele mai atractive țări pentru munca la distanță

"Până în Crăciun dăm în circulație lotul 3, le mulțumesc pentru mobilizare, asta înseamnă încă peste 30 de kilometri din Drumul Expres, un lucru foarte bun. E mobilizare bună și sunt undeva spre jumătate ca stadiu fizic pe lotul 4, adică exact cel care se duce în Autostrada A1, la Pitești. Nu e mobilizare bună pe lotul 1 și nu e mobilizare bună pe Centura Craiovei. Eu am avut discuții, împreună cu domnul Pistol, cu companiile respective, le-am spus că o să mai vin, posibil în această lună sau într-o lună și jumătate, până la sfârșitul anului, și aș vrea să se schimbe lucrurile. (...) Mă aștept să existe o mobilizare mai bună, 75 de oameni azi și aproximativ 70 de utilaje, scuzați-mă, dar nu e mulțumitor. Și mai jos (...) este mobilizarea pe Centura Craiovei", a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a arătat că vor fi menținute termenele de execuție pentru toate tronsoanele Drumului Expres, cât și pentru Centura de Sud a Craiovei.

"Ca și termene pe o perioadă medie, mențin ceea ce am spus: până la sfârșitul anului acesta se dă în circulație acest tronson 3, de peste 31 kilometri și mențin pentru lotul 1 și lotul 4 ca anul viitor întregul Drum Expres de la Craiova la Pitești să fie în circulație. De asemenea, fiind undeva la 50% și Centura, cei 10 kilometri de centură de la Craiova Sud, termenul de iulie poate fi menținut. Deci, felicitări pentru constructorul de pe loturile 3 și 4, nicio surpriză și un pic de atenționare, deocamdată de atenționare, pentru lotul 1 și pentru Centura Craiovei", a mai declarat Sorin Grindeanu.

Totodată, ministrul Transporturilor a spus că la finalul anului viitor se va circula pe autostradă de la Craiova și până la Constanța, precizând că pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești termenul este anul 2025, însă antreprenorul ar putea finaliza lucrările mai devreme.

Nicușor Dan: Ne-am propus ca toată rețeaua de tramvai să fie modernizată. Mai puțin de 100 de km au fost făcuți în anul 2000, printr-o finanțare BEI reabilităm restul de 50 de km CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Ne-am propus ca toată rețeaua de tramvai să fie modernizată. Mai puțin de 100 de km au fost făcuți în anul 2000, printr-o finanțare BEI reabilităm restul de 50 de km

"Se va circula, la sfârșitul anului viitor, de la Craiova până la Constanța pe autostradă, asta însemnând bucățile care lipsesc aici, de la Craiova la Pitești și autostrada din jurul Bucureștiului, autostrada, nu centura, A0, care va face legătura cu A2, Autostrada Soarelui. Deci asta este ținta, perfect realizabilă și de la care nu cedăm, asta trebuie să se întâmple. Să știți că termenul de execuție și țin să spun acest lucru, cel puțin pentru lotul patru, este 2025. Faptul că dânșii ne-au obișnuit să termine mai repede decât e termenul contractual e o realitate și e o dorință pe care sper să o îndeplinească astfel încât la sfârșitul anului viitor să se termine și tronsonul patru. Dar conform contractului să știți că tronsonul patru este 2025 și aici (tronsonul 3) este la anul", a adăugat ministrul Grindeanu.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a punctat că Drumul Expres deschide oportunități de investiții pentru întreaga zonă a Olteniei.

"Faptul că permanent domnul ministru Grindeanu este în vizită de lucru pe șantierul din Oltenia, vorbim de Drumul Expres, arată angajamentul ferm al Guvernului în ceea ce privește infrastructura și importanța pe care o acordă Olteniei. Așa cum știți, drumul expres Craiova - Pitești este un drum strategic pentru noi, aș putea spune pentru întreaga Românie, dar pentru noi cu atât mai mult, cred că ne va deschide o grămadă de oportunități investiționale și, bineînțeles, planurile care deja sunt creionate de Ministerul Transporturilor, de a duce mai departe de la Craiova către vestul țării cu drum expres sau autostradă cred că va aduce în zona Olteniei foarte mulți investitori și ne va dezvolta foarte mult", a arătat Marius Oprescu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
drum expres
sorin grindeanu