Stellantis oprește din nou producția în două dintre uzine

Stellantis oprește din nou producția în două dintre uzine
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 aug 2022

Constructorul franco-italian Stellantis a fost nevoit să anunțe sindicatele despre o nouă suspendare a producției, în uzina Peugeot din Sochaux, din cauza crizei de componente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzina Peugeot din orașul francez Sochaux a fost oprită pentru trei zile, în această săptămână, deoarece divizia de componente nu a putut livra semiconductorii necesari producției. Fabrica a mai fost oprită în această vară cel puțin o săptămână, îi luna iunie fiind invocate lipsa componentelor pe care trebuia să le livreze Continental, care produce pentru mașinile Peugeot sistemul de navigație. În această fabrică sunt produse SUV-urile 3008 și 5008, astfel că livrările către clienți vor suferi noi amânări.

Alte uzine din Franța ale grupului au fost și ele oprite în repetate rânduri, inclusiv cea din Rennes, unde sunt fabricate mașini Citroen.  De asemenea, în Italia, în uzina Fiat din Melfi, producția a fost oprită timp de o săptămână în perioada iunie – iulie, din aceleași motive.

VIDEO&FOTO Poliția de Frontieră și-a cumpărat 50 de Ford Ranger Raptor, cel mai puternic pickup de pe piață. Câștigător - fosta companie a lui Florin Călinescu CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Poliția de Frontieră și-a cumpărat 50 de Ford Ranger Raptor, cel mai puternic pickup de pe piață. Câștigător - fosta companie a lui Florin Călinescu

În total, Stellantis ar putea egala pierderile de producție din 2021, care au ajuns la aproximativ 1 milion de mașini.

Pe prima jumătate a anului, grupul auto care a urcat pe locul patru la nivel global a raportat o creștere de aproape 20% a veniturilor nete, comparativ cu anul anterior, și cu 44% a profitului operațional, în pofida scăderilor vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
oprire productie auto
criza semiconductori