Stellantis va lansa opt modele electrice până la sfârșitul anului 2026

Stellantis va lansa opt modele electrice până la sfârșitul anului 2026
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2024

Stellantis va lansa opt modele electrice până la sfârșitul anului 2026, bazate pe o nouă platformă pentru vehicule mari, a declarat vineri producătorul auto, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul franco-italian, care a fost format în urmă cu trei ani, când Fiat-Chrysler a fuzionat cu producătorul Peugeot PSA, intenționează să înființeze patru platforme native BEV (vehicule electrice cu baterii) el în cadrul planului său de afaceri pe termen lung, informează News.ro.

Stellantis a dezvăluit platforma ”STLA Medium” anul trecut, care va fi urmată de platformele ”Small” și ”Frame”.

Grindeanu: Camioanele din Ucraina nu au prioritate în Portul Constanța în fața celor românești CITEȘTE ȘI Grindeanu: Camioanele din Ucraina nu au prioritate în Portul Constanța în fața celor românești

Ca parte a planurilor sale de electrificare, Stellantis investește peste 50 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari) în următorul deceniu pentru a atinge vânzări de mașini electrice în Europa în proporție de 100% și un mix de mașini și camionete ușoare electrice în proporție de 50% în SUA până în 2030.

În acest scop, intenționează să asigure o capacitate de aproximativ 400 GWh a bateriilor, inclusiv de la șase fabrici de producție de baterii din America de Nord și Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
masini electrice stellantis