SUA a deschis o investigație asupra a 280.000 de vehicule Tesla, din cauza unei probleme la direcție

SUA a deschis o investigație asupra a 280.000 de vehicule Tesla, din cauza unei probleme la direcție
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile americane de reglementare în domeniul siguranței auto au declarat că au deschis o investigație asupra a 280.000 de vehicule Tesla Model 3 și Model Y noi, din cauza rapoartelor privind pierderea controlului direcției și a servodirecției, transmite Reuters.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a deschis o evaluare preliminară după ce a primit 12 plângeri de la proprietarii de vehicule Tesla Model 3 și Model Y din 2023, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Nae, co-fondator Digital Twin, despre lansarea platformei Wisdom Of Age: Buget de 2,3 milioane euro, co-finanțat de UE. Întâi o să ne concentrăm pe domenii tehnice CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Nae, co-fondator Digital Twin, despre lansarea platformei Wisdom Of Age: Buget de 2,3 milioane euro, co-finanțat de UE. Întâi o să ne concentrăm pe domenii tehnice

Un șofer de Model 3 a raportat în mai că ”direcția mașinii s-a blocat și aceasta a ieșit de pe șosea, ceea ce a dus la izbirea unui copac”.

Un șofer din Alpharetta, Georgia, a raportat în iunie că o Tesla Model Y de două săptămâni ieșea dintr-un centru comercial când ”deodată volanul nu a virat. A fost greu și am văzut alerta. A fost foarte aproape să intre pe partea opusă a traficului și cumva a reușit să traverseze drumul în interiorul centrului comercial.”

Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Acesta este primul pas al unei investigații oficiale pentru a determina dacă problema prezintă un risc nerezonabil pentru siguranță.

NHTSA ar trebui să actualizeze investigația la o analiză de inginerie înainte de a putea solicita o rechemare.

O altă plângere recentă spunea că o Tesla Model Y care avea mai puțin de 30 de zile a fost pornită în aprilie și ”roata a tras puternic spre dreapta și a făcut o bufnitură”, iar ecranul a avertizat ”Steering Assist Reduced” și a afișat un cod de eroare.

Atos, prezent și în România, negociază vânzarea diviziei Tech Foundations către miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care deține Europa FM CITEȘTE ȘI Atos, prezent și în România, negociază vânzarea diviziei Tech Foundations către miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care deține Europa FM

Șoferul a spus că servodirecția a fost dezactivată și a spus NHTSA că se simte nesigur să conducă și a adăugat: ”Tesla mi-a mutat vizita de service din 2 mai până pe 25 mai din cauza lipsei de piese. Ei au confirmat că aceasta este o problemă cunoscută recent și au remarcat că ar putea fi înlocuită caseta de direcție în întregime.”

Un șofer din Honolulu a spus la o săptămână după ce a cumpărat o Tesla că volanul a început să se blocheze aleatoriu și a spus că ”a avut loc de șase ori la date diferite înainte de a putea să-l aducem la departamentul de service Tesla”.

Șoferul a spus că mașina ”rămâne în prezent la Tesla pentru următoarele 3 săptămâni, în timp ce așteptăm o nouă casetă de direcție”.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
directie
sua
ancheta