FOTO Cel mai mare producător de șa pentru biciclete din lume va deschide o fabrică în România, poartă spre Europa. Piața românească - succes neașteptat în UE

FOTO Cel mai mare producător de șa pentru biciclete din lume va deschide o fabrică în România, poartă spre Europa. Piața românească - succes neașteptat în UE

Foto DDK

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 aug 2023

Producătorul de componente pentru biciclete DDK, una dintre mărcile majore din Taiwan, a cărui fabrică din Vietnam are cea mai mare producție de șa de biciclete din lume, se pregătește să deschidă o fabrică în România, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Deschiderea acestei fabrici este văzută ca un prim pas logic pentru ca grupul taiwanez, pe piață din 1970, să înceapă producția în Europa.

În prima etapă, DDK va deschide un depozit local pentru a sprijini vânzările și service-ul. Acesta se va ocupa de logistica pentru șaua și mânerele finite fabricate în unitățile din Asia, pentru clienții europeni. În funcție de evoluția pieței, DDK va decide când va începe producția în Europa. Pasul final ar fi începerea producției de masă.

EXCLUSIV Un grup de investitori, printre care proprietarul logisticianului ASG Wind Transport și familia unui fost director CFR Marfă, pregătește un terminal de mărfuri pentru transportul aerian lângă Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un grup de investitori, printre care proprietarul logisticianului ASG Wind Transport și familia unui fost director CFR Marfă, pregătește un terminal de mărfuri pentru transportul aerian lângă Aeroportul Otopeni

Înainte ca DDK să facă următorii pași, compania va lua în considerare cu atenție condițiile pieței.

DDK produce în prezent în Taiwan, Vietnam, Cambodgia și China. 

Profit.ro a anunțat anterior că Uniunea Europeană a produs în 2021 aproximativ 13,5 milioane de biciclete, o creștere cu 11% față de 2020, iar cei mai mari producători de biciclete au fost Portugalia (2,9 milioane), România (2,5 milioane), Italia (1,9 milioane), Germania (1,4 milioane) și Polonia (1,2 milioane).

Profit.ro a mai anunțat recent că producătorul de biciclete Corratec, unul dintre cei mai mari din Germania, a intrat în România și a deschis o fabrică la Timișoara.

În România, Corratec ar trebui să concureze cu brandul legendar românesc Pegas.

Wizz Air începe să recruteze însoțitorii Blue Air CITEȘTE ȘI Wizz Air începe să recruteze însoțitorii Blue Air

Tot la Timișoara este pregătită fabrica de biciclete a Sport Mechanical Workshop, unul dintre partenerii Decathlon, prezentată ca urmând să fie cea mai mare din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclete
romania