SUA investighează pierderea unui panou extern în timpul zborului unui Boeing 737-800 al United Airlines

SUA investighează pierderea unui panou extern în timpul zborului unui Boeing 737-800 al United Airlines
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2024

Administrația Federală a Aviației din SUA investighează modul în care un avion Boeing 737-800 al United Airlines a pierdut un panou extern înainte de a ateriza în siguranță în Oregon, transmite The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Zborul 433 al United a aterizat vineri pe aeroportul Medford, în jurul orei 13.45, transportând 139 de pasageri și șase membri ai echipajului, după ce a plecat din San Francisco, au declarat FAA și compania aeriană, citate de News.ro.

FAA a declarat că o inspecție aeriană după aterizarea avionului vechi de 25 de ani a scos la iveală un panou lipsă.

TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse CITEȘTE ȘI TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse

United a spus că va investiga și ea.

Nu a fost declarată nicio urgență deoarece nu a existat niciun indiciu privind pagubele în timpul zborului.

”Vom efectua o examinare amănunțită a avionului și vom efectua toate reparațiile necesare înainte ca acesta să revină în funcțiune”, a spus compania aeriană.

Boeing nu a comentat, adresând întrebări către United Airlines.

Înregistrările FAA arată că avionul a fost construit la sfârșitul anului 1998.

The Rogue Valley Times a postat o fotografie a avionului cu panoul lipsă. Traficul a fost oprit pentru scurt timp pe aeroport pentru a-l căuta.

Incidentele de zbor din SUA atrag mai multă atenție după ce un panou de ușă al unui avion Boeing 737 MAX 9 al Alaska Airlines s-a desprins în aer.

Boeing a fost supusă unui control de reglementare intens de la incidentul din 5 ianuarie, fiind în desfășurare investigații privind standardele de siguranță și calitate ale companiei în procesul de producție.

Săptămâna trecută, un Boeing 737 MAX operat de United Airlines a ieșit de pe pistă în Houston, determinând investigații, iar un Boeing 777-200, operat de United, cu destinația Japonia, a pierdut o anvelopă după decolarea din San Francisco și a fost deviat spre Los Angeles, unde a aterizat în siguranță.

Un Boeing 737 United care se îndrepta spre Florida din Houston, pe 4 martie, s-a întors la aeroport la scurt timp după decolare, deoarece motorul luase o folie cu bule de plastic care se afla pe aerodrom înainte de plecare.

Postările pe rețelele de socializare au arătat flăcări ieșind din motor.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
sua
panou
incedent