SUV-ul Ford Puma, fabricat în România, calificat în finala Car of the Year 2020 - Mașina Anului

SUV-ul Ford Puma, fabricat în România, calificat în finala Car of the Year 2020 - Mașina Anului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 nov 2019

Organizația Car of the Year - Mașina anului a anunțat numele celor șapte automobile care s-au calificat în finala concursului, ediția 2020. Mașina câștigătoare va fi anunțată în luna martie, la salonul auto din Geneva.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Puma este a doua mașină fabricată în România care ajunge în finala Car of the Year, cea mai prestigioasă competiție derulată de presa auto în Europa. Dacia Duster s-a calificat în ediția din 2011, cu prima generație a sa.

FOTO Ultimele date despre Dacia Sandero: motor hibrid și platforma lui Clio. Moment istoric pentru marca românească de automobile CITEȘTE ȘI FOTO Ultimele date despre Dacia Sandero: motor hibrid și platforma lui Clio. Moment istoric pentru marca românească de automobile

În actuala ediție a Car of the Year, finalistele sunt:

1. BMW Serie 1

2. Ford Puma

3. Peugeot 208

4. Porsche Taycan

5. Renault Clio

6. Tesla Model 3

7. Toyota Corolla

Ford Puma, un SUV de clasă B, a fost prezentat în premieră anul acesta, fiind demarată producția în luna octombrie, în timp ce producătorul de la Craiova a anunțat luna aceasta prețurile pentru piața românească.

Juriul Car of the Year este format din 60 de jurnaliști din Europa. Fiecare va avea la dispoziție câte 25 de puncte pe care trebuie să le distribuie mașinilor finaliste.

Pentru edția din acest an au fost supuse testelor juriului un număr de 30 de automobile eligibile. Cele mai mari șanse de câștig le au mașinile electrice, deși prețul acestora ar putea să determine pe unii dintre jurnaliștii din juriu să prefere mașinile hibrid, cu prețuri mai mici și tehnologie de ultimă generație.

viewscnt
Afla mai multe despre
masina anului 2020
ford puma car of the year
preturi ford puma